Datum plaatsing: 07 oktober 2017

Erfgoedhuis 2017 in Oss vol activiteiten!Oss (Oss): Vanaf donderdag 12 tot en met zaterdag 21 oktober kunt u in het centrum van Oss een pop-up Erfgoedhuis bezoeken.

Het Erfgoedhuis is gevestigd in Werkplaats Stadshart Oss in de Peperstraat 12. Er zijn tentoonstellingen, kinderactiviteiten, films, archeologische middagen waarop u een vondst kunt laten onderzoeken en een lezing. Deskundigen laten u kennismaken met de bijzondere geschiedenis van de gemeente Oss. Een geschiedenis over vorstengraven, Romeinse tempels, kastelen, vestingsteden en industrialisatie.

Nationale Archeologiedagen

Donderdagavond 12 oktober is er een lezing over de Vorstengraven van Oss. In het weekend van 13, 14 en 15 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. In Oss staat het Erfgoedhuis in het teken van de archeologie; hier kunt u dan een aantal topvondsten zien. Zaterdag 14 oktober is er een open dag bij de archeologische opgraving aan de Koornstraat (bij hospice Oase) door ADC ArcheoProjecten. In de gemeente is een groot aantal historische verenigingen actief. Die presenteren zich op de Erfgoeddag op zaterdag 21 oktober.

Het Erfgoedhuis is een initiatief van de gemeente Oss en het Stadsarchief Oss, in samenwerking met Werkplaats Stadshart Oss, Museum Jan Cunen en de diverse historische en archeologische verenigingen uit de gemeente Oss.

https://www.stadsarchiefoss.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28661