Datum plaatsing: 09 oktober 2017

Heeschenaar Henny (59) zoekt werk in nieuw tv-programma


Heeschenaar Henny (59) zoekt werk in nieuw tv-programma


Heesch (Bernheze): 59 jaar en werkloos thuis? Voor Henny van der Wal uit Heesch geen reden om bij de pakken neer te zitten. Hij zocht en vond nieuw werk dankzij het tv-programma Senior Stagiair, dat woensdagavond voor het eerst te zien is.

In het programma Senior Stagiair volgt omroep MAX een twaalftal 55-plussers die stage gaan lopen bij jonge bedrijven. De stagiairs gaan de uitdaging aan om 6 weken stage te lopen bij een voor hen op dat moment onbekend bedrijf. Dat is spannend, want kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de vijftigplussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven?

Ontroerend en schrijnen
De confrontaties zijn ontroerend en soms ook schrijnend, want niet iedere stage loopt helemaal zoals verwacht. De stagiairs zullen uit hun comfortzone moeten stappen en ook voor de jongere collega’s is het in eerste instantie wel even wennen.

Heeschenaar Henny was ruim 40 jaar werkzaam in horeca, Hij begon er in de keuken maar werkte ook in de hoogste lagen van het management. Hard werken en lange dagen. Zij rug kwam uiteindelijk in protest. Na een operatie ging hij te snel weer aan de gang en raakte in de wia (vroeger de wao) Het zoeken naar een nieuwe baan valt niet mee. Zij sollicitatiepoginge stranden. “Te weinig ervaring, geven ze dan op als reden”, zegt Van der Wal. “Kan je het je voorstellen, met zoveel dienstjaren? Volgens mij heeft het meer te maken met mijn bouwjaar of beperking. Ouderen en beperkten worden door te veel werkgevers niet serieus genomen.”

In Senior Stagiair ging Van der Wal ging aan de slag bij CoffeeLab, een koffietent in Eindhoven. Een paar uur per dag nam hij er bestellingen op, bakte taart en zette koffie. Dat beviel uitstekend. “Je bent nooit te oud om te leren”, gaat Van der wal verder. “Ik heb praktische dingen geleerd maar bijvoorbeeld ook hoe ik mijn grenzen aan moet geven. Als het écht niet gaat moet ik stoppen, niet een extra pijnstiller pakken.”

Senior Stagiair is elke woensdag te zien bij Omroep Max op NPO1. Van der Wal zit in de laatste aflevering, op woensdag 11 oktober.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30310