Datum plaatsing: 09 oktober 2017

Progressief Bernheze: Innovatie voor het verkiezingsprogramma


Progressief Bernheze: Innovatie voor het verkiezingsprogramma


Heesch (Bernheze): Eens in de vier jaar maken de politieke partijen een verkiezingsprogramma. In maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Progressief Bernheze is volop bezig de onderwerpen op een rij te zetten. We kijken voor de onderwerpen niet alleen naar de dorpen in Bernheze. We kijken ook naar de regio en de wereld. De regio is belangrijk omdat inwoners en bedrijven zich voor werk, voorzieningen en recreatie zich niet beperken tot het grondgebied van de gemeente. Voor een goed woon-, werk- en leefklimaat in de toekomst zijn beslissingen op regionaal niveau nodig en belangrijk.

Rijksbouwmeester
Afgelopen week was er voor de gemeenteraadsleden een inspiratiebijeenkomst georganiseerd met sprekers. Mooie diverse verhalen over insectenteelt en ondernemerschap voor kansarme werknemers. Het verhaal van Floris Alkema, momenteel rijksbouwmeester, sprak mij het meeste aan. Een rijksbouwmeester is door het rijk aangesteld om onder andere over de kwaliteit van de leefomgeving te adviseren.

Brabant
Floris had mooie analyses en vergelijkingen. Hij toonde hiermee aan dat Brabant gezien moet worden als onderdeel van de Randstad. De economie van Eindhoven is bijna de belangrijkste economie van Nederland door de innovatie die hier plaats vindt. Het is belangrijk dat regio Noordoost-Brabant onderdeel is van het Brabant dat internationale roem vergaard. Floris refereerde in zijn verhaal aan de voorgaande sprekers. Ook daar zat innovatie in. Nieuwe vormen van eiwitproductie, nieuwe vorm voor het inzetten van kansarme werknemers in het arbeidsproces. U bent voorbereid. In het verkiezingsprogramma van Progressief Bernheze staat innovatie op nummer ťťn. Doet u mee? reactie@progressiefbernheze.nl

Cent van den Berg, fractievoorzitter Progressief Bernheze
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15580