Datum plaatsing: 09 oktober 2017

Ontmoetingsavond dementievriendelijk Bernheze 12 oktober 2017Heesch (Bernheze): We willen Bernheze graag dementievriendelijker maken. Daarom komen we graag in contact met mensen met dementie en hun mantelzorgers. We organiseren op 12 oktober 2017 in Cultureel Centrum de Pas een informatie- en ontmoetingsavond over leven met dementie. Alle inwoners van Bernheze zijn van harte welkom. Wethouder Jan Glastra van Loon opent om 19.30 uur de avond. U bent vanaf 19.00 uur welkom voor koffie en thee.

Mantelzorgers
Het aantal mensen met dementie neemt toe omdat het aantal ouderen stijgt. De verwachting is, dat er 2030 in Bernheze bijna 800 mensen wonen die lijden aan dementie. Meer dan 70% van de mensen met dementie woont thuis en krijgt hulp van familie, eventueel aangevuld met professionele hulp.

60% Van alle hulp aan mensen met dementie wordt verleend door familieleden: mantelzorgers! Zonder deze mantelzorgers zouden dementerenden niet thuis kunnen blijven wonen. Ondersteuning van zowel de mensen met dementie als hun mantelzorgers is dus heel belangrijk. Een dementievriendelijke gemeente draagt bij aan deze ondersteuning.

Programma ontmoetingsavond
Heeft u last van geheugenproblemen? Zorgt u voor iemand met (beginnende) dementie? Wilt u meer weten over geheugenproblemen en dementie? Esther de Bie van ONS welzijn legt uit wat wordt bedoeld met een dementievriendelijke gemeente. Als voorbeeld vertelt ze hoe de gemeente Meijerijstad hier al aan werkt. Verder staat een optreden van theatergroep Theducater op het programma. Acteurs van Theducater spelen situaties uit het dagelijks leven en vertellen over de verschillen tussen vergeetachtigheid en beginnende dementie. Maar we willen ook graag met u in gesprek over de vraag hoe we Bernheze dementievriendelijker kunnen maken.

Meer informatie: Sociaal team Bernheze, werkgroep Dementie vriendelijk Bernheze, telefoon 06-53 34 12 87Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13650