Datum plaatsing: 10 oktober 2017

Plannen Wal Kwartier te zien in voormalig V&D pand


Plannen Wal Kwartier te zien in voormalig V&D pand


Oss (Oss): In de Shoeby Pop-up store in het voormalige V&D pand is een tentoonstelling ingericht over plan Wal Kwartier. De tentoonstelling geeft met foto’s en tekst een beeld van de toekomstplannen voor het pand van V&D en omgeving in het centrum van Oss. De tentoonstelling duurt tot eind december.

Wat verandert er?

Door het faillissement van V&D kwam het pand aan de Walstraat leeg te staan. Dat geeft de mogelijkheid om nu één plan te maken voor dit pand, de winkels die er naast liggen en parkeerplaats De Wal. De gemeente Oss heeft samen met de eigenaar van het V&D-pand – Van Deursen Group - het plan gemaakt. Het biedt kansen voor nieuwe functies in het stadshart van Oss en meer kwaliteit van gebouwen en openbare ruimte. In het plan blijven winkels een belangrijk onderdeel, maar er is ook ruimte voor wonen en cultuur. Op 21 september 2017 is de gemeenteraad akkoord gegaan met inhoudelijke opzet van de ontwikkelingsschets. In december spreekt de raad verder over de financiële onderbouwing van het plan.

Van Vendet naar UIThuis

De tentoonstelling toont ook historische plaatjes van het Walplein. Met foto’s van de Vendet, het kleine zusje van warenhuis V&D, dat in 1973 werd geopend. Voor dit warenhuis – later het lelijkste pand van Oss genoemd – moest een protestantse kerk met pastorie uit 1817 wijken. Bijna vijftig jaar later verandert de aanblik van het Walplein opnieuw: als alle plannen doorgaan, staat er over enkele jaren een eigentijds gebouw waar cultuur een grote rol krijgt; naast winkels en wonen een belangrijke nieuwe functie voor het stadshart dat zorgt voor extra bezoekers en meer beleving.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12673