Datum plaatsing: 13 oktober 2017

Héél Nuland verlicht op 9 december


Héél Nuland verlicht op 9 december


Nuland ('s Hertogenbosch): Nuland moet op 9 december baden in het licht. Als om 17.30 uur de verlichte kerststoet Nuland Verlicht vertrekt vanaf het kerkplein luiden de kerkklokken en is het de bedoeling dat in heel het dorp de sfeerverlichting ontsteekt. De dorpsraad Nuland en Nuland Verlicht roepen alle inwoners op zich bij deze unieke sfeeractie aan te sluiten.

Vorige jaar trok in de kerstperiode voor het eerst een prachtig verlichte stoet door Nuland. Onder de noemer Nuland Verlicht trokken kleurrijk versierde trucks en tractoren door de straten met op de bijrijdersstoel de Flierefluiters. Nuland Verlicht krijgt op 9 december 2017 een vervolg. Voortaan zijn alle voertuigen welkom zolang ze maar verlicht zijn. Ook de supergezellige feestavond krijgt een vervolg.

Om Nuland Verlicht extra invulling te geven worden bewoners langs de route en elders in Nuland opgeroepen het initiatief te ondersteunen door sfeerverlichting te laten branden. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt moet het lukken om heel het dorp te verlichten door duizenden lichtjes groot en klein. Wie weet groeit Nuland in de komende jaren uit tot een compleet verlicht dorp. Zo brengen we samen letterlijk een beetje licht in de donkere dagen richting kerst.

De route van de optocht gaat vanaf Kerkplein via Kerkstraat, Kloosterstraat, IJzerkampen, Zomerdijk, Zandstraat, Pelgrimsehoeve, Pelgrimstraat, Schoolstraat, Zandstraat (Kerstmarkt), Dorpstraat, Heiweg, Duyn en Daelseweg, Raadhuisstraat, Dorpstraat (Kerstmarkt), Prins Bernhardsplein, Kerkstraat, Duinbergenstraat en Nieuwe Putstraat weer terug naar het Kerkplein.

Mogen we u vragen om mee te willen denken en werken aan het verlichten van ons dorp? Iedere lichtje draagt bij een aan groter geheel!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28561