Datum plaatsing: 02 november 2017

Schrijfkring Maasland viert eerste lustrumOss (Oss): Ruim 5 jaar geleden werd de Schrijfkring Maasland opgericht door Hein van Dijk die vandaag de dag nog altijd de kring aanvoert. Elke maand komen schrijvers uit Oss en omstreken bij elkaar, om elkaars werk te bespreken, te leren en hun schrijverspassie uit te oefenen in een gezellige sfeer. Dit is dan ook precies de doelstelling van de schrijfkring.

Aan de hand van een opdracht zoals een titel, thema, stijl of een beginzin krijgen de schrijvers een maand de tijd om een tekst van circa 500 woorden te schrijven die op de volgende bijeenkomst wordt besproken. De inhoud van het verhaal, grammatica, lay-out en stijl komen hier aan de orde.

Naast de avonden waarop de schrijvers hun eigen werk aan elkaar voorlezen worden thema-avonden georganiseerd met gastsprekers en discussieavonden met andere lokale schrijvers.

Ter ere van het 5 jarig bestaan heeft Schrijfkring Maasland een geheel vernieuwde map samengesteld met representatief werk van de aangesloten schrijvers. De map zal onder andere worden aangeboden aan de bibliotheken in de regio en komt daar ter inzage te liggen.

Schrijfkring Maasland heeft nog enkele plaatsen voor mensen die graag schrijven en hun teksten met anderen willen delen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer komen kijken. Neem daarvoor contact op met Hein van Dijk, dijkvan@hccnet.nl

Schrijfkring Maasland komt elke 2e maandag van de maand bijeen van 20:00 tot 22:00 in Sociaal Cultureel Centrum "Buurthuis de Binnenstad" Sint Barbaraplein 6 Oss.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28780