Datum plaatsing: 03 november 2017

Houtsnoeidag SparrenburgRosmalen ('s Hertogenbosch): De afgelopen jaren hebben we samen hard gewerkt in en aan de natuur in uw directe woonomgeving. Zo hebben we onder andere bomen gekapt om meer openheid en veiligheid te realiseren bij de Heiweg en Sasseltberg. Daarnaast is het stuifzandgebied in Rosmalen vrijgemaakt om te voorkomen dat het dichtgroeide n zijn de bosranden langs de snelweg aangeplant. Nu is het tijd voor een volgende stap. De bossen tussen de Heiweg en het stuifzandgebied dunnen wij verder uit.
Hier halen wij bomen weg zodat het bos zich kan ontwikkelen tot een waardevol natuurbos. We richten ons hierbij zoveel mogelijk op kenmerkende soorten die bij dit bos horen. Interessante soorten in de bossen aan weerszijden van de Deken van Roestellaan zijn onder andere (struik)heide, zandblauwtje en het bijzondere rendiermos.
Samen aan de slag in de bossen tussen Heiweg en stuifzandgebied
Vanaf november starten we hier met kapwerkzaamheden om de blijvende bomen meer ruimte te geven en enkele doorkijkjes (zichtassen) vanaf de Heiweg richting het stuifzand te versterken. De werkzaamheden lenen zich goed voor hulp van u als wijkbewoner. Daarnaast hebben wij dit keer ook een beloning. Het vrijkomende hout mag verdeeld worden onder de vrijwilligers. In deze brief leest u alles over de dag zelf, hoe u zich kunt aanmelden n hoe we het hout verdelen.
De houtdag is op zaterdag 11 november 2017 van 9:00 tot 13:00 uur. We verzamelen op de T-splitsing van de Langstraat en de Heiweg, aan de zijde van het stuifzandgebied.
In verband met de voorbereiding, de logistiek op de dag zelf en de verdeling van het hout, is aanmelding voor de houtdag noodzakelijk. U kunt uw deelname doorgeven bij de wijkraad Sparrenburg via info@Sparrenburg.nl. Geeft u bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u komt helpen en of u deze dag alleen meehelpt of ook graag wat brandhout mee zou willen nemen? Aanmelden kan tot maandag 30 oktober.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28573