Datum plaatsing: 13 november 2017 - Laatst gewijzigd: 13-11-2017 10:17:33

Intocht St. Nicolaas 2017 dorp Lith


Intocht St. Nicolaas 2017 dorp Lith


Lith (Oss): Op zondag 19 november zal de Sint samen met zijn Pieten aankomen bij de Sluizen van Lith. Vanaf 11.15 uur speelt er vrolijke muziek op het Marktplein. Daar start meteen het programma van de intocht! Kom met je kinderwagen, bolderwagen of step dan gaan we om 11.30 uur in een lange stoet naar de sluis.

Rond 12.00 uur zal de boot aankomen en wordt het Sinterklaasfeest knallend geopend! Daarna lopen we gezamenlijk terug naar het Marktplein, waar Sinterklaas feestelijk verwelkomd zal worden.

Om 13.15 uur begint de Sinterklaasmiddag in De Hoeve voor alle Lithse kinderen tot en met groep 4. Daar zal Sint eerst de kleintjes, die nog niet op de basisschool zitten, begroeten. Voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 4 is er een leuke middag, waarna Sint ook hen zal bezoeken. Rond 15.00 uur vertrekt Sint met zijn Pieten weer, maar niet voordat alle kinderen flink voor hen hebben gezongen.

Op vrijdag 1 december logeert Sint een nachtje in Lith en gaan we met alle Lithse kinderen, ouders, opas en omas en andere belangstellenden Sinterklaas naar bed brengen! Het programma begint om 18.30 uur en duurt ongeveer een uur. De locatie volgt nog. Vanaf maandag 20 november tot en met vrijdag 1 december staat de speciale schoorsteenbrievenbus in de bibliotheek. Daar kun je tijdens de openingstijden van de bibliotheek een mooie tekening of brief voor Sinterklaas in stoppen. Postpiet haalt de tekeningen daar op en geeft deze aan Sinterklaas. Voordat Sinterklaas gaat slapen, laat hij dan misschien jouw tekening aan iedereen zien of leest hij jouw brief voor.

Helaas is het niet mogelijk om de intocht tot een succes te maken zonder uw steun! In de week van 23 tot en met 28 oktober vindt de huis-aan-huis collecte plaats. Ieders bijdrage is zeer welkom! Tijdens deze collecte worden de entreebewijzen voor de kinderen uitgereikt. Mocht u niet thuis geweest zijn tijdens de collecte, dan kunt u alsnog uw bijdrage leveren en de kinderkaartjes ophalen bij Esther van de Camp, Heilig Kempke 29 te Lith na telefonische afspraak (tel. 06-52064046).

Ook kunt u stemmen op Stichting Sint Nicolaas Lith tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Uw donaties worden gebruikt voor het organiseren van de evenementen en het up-to-date houden van alle materialen en kostuums die hiervoor nodig zijn.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg dan onze Facobook-pagina: Stichting Sint Nicollas Lith!

Om het Sinterklaasfeest bij u thuis, op het werk of bij uw vereniging compleet te maken, kunt u Sint met zijn Piet(en) langs laten komen. Stichting Nicolaas Lith verhuurt hiervoor de kleding. Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met Anneliek Keurentjes, tel. 06-10690404.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28201