Datum plaatsing: 23 oktober 2017

Beter contact Macharense brug en ambulancedienstMacharen (Oss): De Dorpsraad van Macharen ijvert voor een betere afstemming tussen de brugwachters van de Macharense brug en de hulpdiensten. Nu komt het voor dat vitale minuten verloren gaan omdat de ambulance voor een gesloten brug staat.

“Als elke seconde telt, is het heel vervelend dat er geen communicatie is tussen de sluis in Lith waar Rijkswaterstraat de brug bedient en de ambulancebroeders” zo meent de Dorpsraad “Het zou fijn zijn als de brugwachter een seintje krijgt dat een ambulance onderweg is en de brug nog even niet open moet gaan. Of dat de hulpdiensten te horen krijgen dat de brug open staat. Dan kan de ambulance tijdig de route via de Macharenseweg kiezen”.
Het belang van een goede communicatie wordt in de komende tijd alleen nog maar belangrijker als de uitbreidingsplannen van de containerterminal in de Osse haven worden uitgevoerd. Er zullen dan meer scheepvaartbewegingen plaatsvinden waardoor de brug vaker en langer open zal staan.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15138