Datum plaatsing: 03 november 2017

Modelbouwvereniging De Wissel bestaat 40 jaarOss (Oss): In 1977 zijn een paar mensen met interesse voor modeltreinen bij elkaar gekomen en hebben toen Modelbouwvereniging de Wissel opgericht. Dat betekent dus dat de Wissel dit jaar haar 40e verjaardag mag vieren. Zij doet dat met een Open Dag op zondag 5 november tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is gratis

In veertig jaar gebeurt er veel binnen een vereniging. Heel veel. Er werden plannen gemaakt, er werd overlegd en gebouwd, er werd weer afgebroken omdat er nieuwe inzichten ontstonden of omdat er een andere locatie moest worden gezocht. Dat op zich is ook vandaag de dag niet anders. We bouwen aan een clubbaan, met veel enthousiasme, maar tegelijkertijd verandert de hobby. De ontwikkelingen in het elektronische deel gaan de laatste jaren hard, de digitalisering verandert veel en snel, productie- en bouwtechnieken worden uitgebreid met hedendaagse varianten als lasersnijtechnologie en 3D ontwerpen en printen. Dat vraagt tijd en energie, vertraagt soms bouwprocessen, vraagt om verbouwen van delen die al klaar leken te zijn, maar tegelijkertijd is juist dat hetgeen wat deze hobby levend weet te houden. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen kijken wat we gebouwd hebben en wat onze leden uit eigen collectie willen laten zien op de open dag, maar vraag ook gerust naar de achtergronden.

En van de grotere successen tijdens de open dag van het afgelopen jaar waren de mini-workshops, waar mensen in korte tijd een techniek uit de modelbouw konden leren en een werkstukje mee naar huis konden nemen. Het spreekt voor zich dat we dat wederom zullen gaan doen, maar wat en hoe precies, dat houden we nog even geheim. In aansluiting op de mini workshops zijn het afgelopen jaar ook voor het eerst een tweetal workshops van meerdere avonden gehouden in onze clubruimte, waarbij gezelligheid, verbazing over de eigen vaardigheden van de deelnemers en uiteindelijk hun trotst bij de schitterende werkstukken die ze hebben gemaakt ons voldoende gemotiveerd hebben om door te gaan met het organiseren van workshops. Wat voor workshops we op de agenda gaan zetten maken we tijdens de open dag kenbaar, oorinschrijven zal dan ook mogelijk zijn.

Modelbouw bij MBV De Wissel in Oss is na veertig jaar nog altijd in beweging. Dat willen we graag zo houden en delen met meer belangstellenden. Nieuw voor de komende jaren is bijvoorbeeld het 2D en 3D tekenen voor lasersnij en incidenteel voor 3D printwerk.

Nieuwe leden zijn van harte welkom en wat is een mooiere gelegenheid om kennis te maken met deze hobby dan tijdens de open dag op 5 november achter de bibliotheek in Oss, de ingang van theater Marag.
Meer informatie is te vinden op de website www.mbvdewissel.com.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31249