Datum plaatsing: 07 november 2017 - Laatst gewijzigd: 07-11-2017 08:58:12

Héél Nuland gaat 9 december baden in licht: optocht en verlichte straten en huizen


Héél Nuland gaat 9 december baden in licht: optocht en verlichte straten en huizen


Nuland ('s Hertogenbosch): Nuland moet op 9 december baden in het licht. Als om 17.30 uur de verlichte kerststoet Nuland Verlicht vertrekt vanaf het kerkplein luiden de kerkklokken en is het de bedoeling dat heel het dorp de sfeerverlichting ontsteekt. De dorpsraad Nuland en Nuland Verlicht roepen alle inwoners op zich bij deze unieke sfeeractie aan te sluiten.

Vorige jaar trok in de kerstperiode voor het eerst een prachtig verlichte stoet door Nuland. Onder de noemer Nuland Verlicht trokken kleurrijk versierde trucks en tractoren door de straten met op de bijrijdersstoel de Flierefluiters. Nuland Verlicht krijgt op 9 december 2017 een vervolg. Voortaan zijn alle voertuigen welkom zolang ze maar verlicht zijn. Ook de supergezellige feestavond krijgt een vervolg.

Heel Nuland verlicht
‘Nuland, daar is het te doen’ is de term waarmee het dorp zich profileert. Op 9 december is dat zeker het geval. Deze dag is de jaarlijkse kerstmarkt en de verlichte optocht. Om Nuland Verlicht extra invulling te geven worden bewoners langs de route en elders in Nuland opgeroepen het initiatief te ondersteunen door sfeerverlichting te laten branden. Als alles meezit wordt het dorp verlicht door duizenden lichtjes groot en klein. Wie weet groeit Nuland in de komende jaren uit tot een compleet verlicht dorp. Zo brengen we samen letterlijk een beetje licht in de donkere dagen richting kerst.

Alle voertuigen welkom
De organisatie hoopt dit jaar nog meer voertuigen te mogen begroeten en is er van overtuigd dat de deelnemers nog meer hun best zullen doen hun voertuigen bijzonder te verlichten. Naast trucks en tractoren staat deelname dit jaar ook open voor alle andere voertuigen zolang ze maar verlicht zijn. Denk hierbij aan vrachtauto’s, tractoren, oldtimers, (getunede auto’s), motoren en trikes. Van 16 tot en met 23 september is er een storing geweest op de website waardoor mogelijk aanmeldingen niet zijn binnen gekomen. Mensen die zich hebben ingeschreven en twijfelen of nog niks gehoord hebben kunnen contact met ons opnemen via info@nulandverlicht.nl. De website werkt ook weer gewoon dus ze kunnen zich ook gewoon opnieuw aanmelden!

Snollebollekes
De route is aangepast aan de grote belangstelling maar blijft binnen de Nulandse dorpsgrens. Vanaf het Kerkplein gaat het via Kerkstraat, Kloosterstraat, IJzerkampen, Zomerdijk, Zandstraat, Pelgrimsehoeve, Pelgrimstraat, Schoolstraat, Zandstraat (Kerstmarkt), Dorpstraat, Heiweg, Duyn en Daelseweg, Raadhuisstraat, Dorpstraat (Kerstmarkt), Prins Bernhardsplein, Kerkstraat, Duinbergenstraat en Nieuwe Putstraat weer terug naar het Kerkplein.
Als passagiers zijn dit jaar de beperkte kinderen van ‘Ons Plekske’ (Vinkel) en ‘Slowcare’ (Oss) uitgenodigd. Zij zijn uiteraard ook eregasten tijdens de feestavond die start na afloop van de optocht, rond om 20.30 uur. Nuland Verlicht is er in geslaagd met Snollebollekes, Raymon Hermans en Feest DJ Danny M alle ingrediënten in huis te halen voor een zeer geslaagde avond. Kaarten zijn te koop bij Kerkzicht Nuland, Dirks Frituren en AH Nuland . Een kaartje kost €10,-

Inschrijven voor deelname aan de verlichte optocht is mogelijk via www.nulandverlicht.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor vragen kunt u terecht op info@nulandverlicht.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27634