Datum plaatsing: 02 november 2017

Lions laten kinderen bouwen voor kinderen


Lions laten kinderen bouwen voor kinderen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Kinderen bouwen voor Kinderen. Dat is de naam van het bouwfestijn waarmee de Lionsclub Rosmalen zoveel mogelijk geld bijeen willen brengen voor drie goede doelen. Na het sucesvolle evenement van vorig jaar waren alle betrokken er snel over uit dat dit evenement een vervolg moest krijgen. Daarom organiseert Lionsclub Rosmalen samen met Bouwbedrijf Heijmans de tweede editie op 4 en 5 november. Het fraaie hoofdkantoor van Heijmans aan de Graafsebaan te Rosmalen, wordt wederom het decor van spelende en bouwende kinderen samen met hun ouders en grootouders.

De gehele begane grond van het gebouw wordt vrijgemaakt om kinderen de mooiste dingen te laten bouwen en stapelen met een grote hoeveelheid Lego®, Duplo® en Kapla blokjes. Als de jonge bouwers even pauze hebben, kunnen ze genieten van de leuke en spannende Lego®animatiefilms in de filmzaal of van een drankje of een snoepje in de kantine. Er zijn demonstraties en uitleg van grote bouwwerken in Lego® stenen van de Bouwsteen, de Nederlandse vereniging van Legobouwers, en de wat oudere kinderen kunnen hun hart ophalen aan een aantal fraaie Meccano bouwwerken uit de collectie van de heer Van der Veeken. De Scouting Rosmalen zal het bouwen een andere invulling geven in de overdekte parkeerkelder met hun bekende materialen. Ook zullen de trapskelters dit jaar weer de mogelijkheid geven voor een wedstrijdje tussen ouders en kinderen. Dit onderdeel was vorig jaar een enorm succes, waar de kinderen maar moeilijk afscheid van konden nemen.
Er kan gespeeld worden op vier verschillende dagdelen; zaterdag- en zondagmorgen vanaf 09.30 uur tot 13.00 uur en zaterdag- en zondagmiddag vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur. De entree voor alle kinderen tussen 3 en 99 jaar is €6,00 (exclusief boekingskosten) en de kaarten zijn te bestellen via de nieuwe webshop, die te bereiken is via de speciale Facebook pagina:
www.facebook.com/kinderenbouwenvoorkinderen.
Om alle jonge en oudere bouwers voldoende ruimte te geven, is het aantal kaarten per dagdeel gelimiteerd. Alle kaarten die nog niet in de voorverkoop verkocht zijn, zullen aan de deur verkocht worden. Maar het risico om een uitverkocht huis aan te treffen wil natuurlijk niemand lopen.
De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel, alle organisatie, de dagelijkse begeleiding en alle kosten worden verzorgd door de sponsoren en de leden van de Lionsclub Rosmalen. De goede doelen dit jaar zijn, wederom, lokaal, nationaal en internationaal gekozen:
1. Scouting St. Tarcisius Rosmalen
2. Dream4Kids; zij laten de grootste dromen van kinderen tussen 6 en 12 jaar met een (jeugd) trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag
3. Schooltje voor weesmeisjes in Gambia
Wij verwachten weer veel kinderen met hun ouders op dit unieke festijn, waardoor wij ook weer veel kinderen blij kunnen maken met de opbrengst van de kaartverkoop en de sponsoring. Vorig jaar hebben we onze goede doelen een bijdrage kunnen geven, waardoor waardevolle investeringen konden worden gedaan, zoals een extra paard bij de manege van de Binckhorst, een digitaal schoolbord bij stichting Tim en leermiddelen en meubilair voor het schooltje in Gambia.
Voor kaarten en nieuws over het evenement en de goede doelen is de speciale Facebook pagina gemaakt:
www.facebook.com/kinderenbouwenvoorkinderen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28600