Datum plaatsing: 25 oktober 2017

Waare Huis begeleidt kopers op hun woonreis


Waare Huis begeleidt kopers op hun woonreis


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Weet wat er is maar vooral wat er komt

Iemand die op zoek is naar een nieuwe of bestaande woning kijkt op Funda en srollt langs de websites van verschillende makelaars. “Daar is niks mis mee”, zegt Willem Janssen, directeur van makelaarskantoor Het Waare Huis, “maar mensen laten daarmee wel heel mooie kansen schieten. Natuurlijk kan de koper zien wat er allemaal te koop staat, maar welke nieuwbouwprojecten nu en in de verdere toekomst op stapel staan blijft ongewis. En dat is jammer.

door Herman van Dinther

“Wij zien onszelf als het woonportaal voor mensen die op zoek zijn naar een woning. Het gaat er daarbij niet om dat we een emmer informatie over de mensen uitstorten, maar dat we op maat werken. Wat zijn de behoeften van de potentiële koper. Nieuwbouw of bestaande bouw, vrijstaand en rustig of juist in een dynamische omgeving met veel faciliteiten zoals sport- en onderwijsvoorzieningen. Wil iemand beneden kunnen slapen of over een kantoor-of hobbyruimte kunnen beschikken. Dat zijn allemaal wensen en behoeften die wij als maatlat leggen naast beschikbare woningen, nu maar zeker ook in de toekomst. Er zijn mensen genoeg die een wooncarrière willen volgen en in stappen toegroeien naar het ideaal dat aansluit op hun wensen en verlangens. Zo denken wij bijvoorbeeld dat mensen op hun zeventigste jaar in hun meest ideale woning moeten zitten, om te voorkomen dat er noodgedwongen van woonstee moet worden veranderd vanwege bijvoorbeeld fysieke ongemakken. Voor die doelgroep is het dan fijn wanneer bekend is dat er op niet al te lange termijn patiowoningen gepland staan. Wij weten dat en kunnen mensen daarover dan ook informeren.”

Woonreis
“In De Groote Wielen wonen heel veel mensen die meer dan tevreden zijn over hun woning, maar een aantal van hen heeft de wens om door te groeien. Kijk bijvoorbeeld naar de bewoners van de Watertuinen. Dat zijn mensen die heel gericht hebben gekozen om aan het water te wonen. Voor hen zijn er doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld in De Lanen waarvan wij de plannen en de termijnen heel goed kennen. Ook zien wij belangstelling bij bewoners van Broekland voor de uitbreidingen in De Lanen waar uiteindelijk 770 woningen komen waarvan er intussen ongeveer honderdzeventig zijn gerealiseerd.
Wat dat betreft zijn we sinds de crisis nu in een stroomversnelling gekomen, de projecten volgen elkaar in snel tempo op. Als ik zie dat we in negen maanden tijd in De Groote Wielen honderdvijftig nieuwe woningen hebben verkocht, dan zegt dat wel wat. Projecten worden niet meer uitgesteld vanwege achterblijvende kopers belangstelling, integendeel, de vaart zit er na enkele moeizame jaren weer helemaal in.”

Parktuinen
“Het aanbod in de Parktuinen wordt in drie fasen gerealiseerd en wel in 1 a,b,c,, 2 a,b,c, en 3 a.b.c. Fase 1 a is verkocht, voor fase 1 c kan vanaf 26 oktober tot 1 mei worden ingetekend. In het afwisselende project komen een vrijstaande woning, tussenwoningen, hoekwoningen en tweekappers beschikbaar. Ontworpen door drie verschillende architecten. Dat maakt Parktuinen een zeer gevarieerde wijk. Op 26 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur is er in Het Waare Huis in Rosmalen een inloop informatiebijeenkomst.

Grote populariteit
Deze derde fase komt versneld op de markt wegens de grote populariteit van Parktuinen. De eerste 33 woningen waren binnen drie maanden helemaal uitverkocht, de bouw hiervan is inmiddels in volle gang. In de tweede fase zijn nog slechts 3 woningen te koop, reden om nog dit jaar de nieuwe huizen te presenteren.
Weet je, de sterke kant van ons kantoor, waar twaalf mensen werken, is dat wij de bundeling van het totale aanbod in De Groote Wielen overzien, zowel van bestaande woningen, nieuwe woningen die nu beschikbaar komen maar ook hebben we zicht op de vlekken die op termijn worden ingevuld. Mensen komen bij ons als het ware gewoon winkelen. Onze gastvrouwen kunnen de geïnteresseerde potentiële koper of huurder die onze winkel binnenloopt helemaal actueel informeren. Bijvoorbeeld over het plan met de patiowoningen, of de appartementen die aan de Vlietdijk worden gebouwd voor kopers en huurders. Ook weten wij hoe de vork aan de steel zit bij de zeventig huurwoningen die worden gebouwd op de plek waar vroeger De Annenborch stond. En zijn we op de hoogte dat er zes bouwkavels komen bij het Kanaalpark ter hoogte van de rotonde Empelseweg- Bruistensingel.

Belangrijk is dat onze relaties die op ‘woonreis’ gaan, zich volledig kunnen laten informeren en daar hun plan op kunnen trekken. Niets zo vervelend als te moeten constateren dat je te snel je keuze hebt gemaakt omdat andere nog leukere kansen onbekend waren. Dat willen wij voorkomen, wij werken er voortdurend aan om maatwerk te leveren en zodoende tevreden relaties te onderhouden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15202