Datum plaatsing: 23 oktober 2017

WMO Koffiemiddag in de PasHeesch (Bernheze): Op vrijdag 27 oktober organiseert de Ouderenraad in samenwerking met de Gemeente Bernheze weer een koffiemiddag in de Pas in Heesch. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur, de toegang is gratis.

Overkomt het u ook wel eens dat de lettertjes kleiner lijken te worden of vager? Een normaal verschijnsel als je ouder wordt. Er is echter wat aan te doen. We krijgen nadere informatie van de Koninklijke Visio. Mensen van Visio komen vertellen wat voor mogelijkheden er zijn. Als expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen zijn ze daar iedere dag mee bezig. Ze vertellen ons over verschillende oogaandoeningen, zoals Maculadegeneratie, Cataract (staar) en Glaucoom.
Het wordt een boeiende middag over de gevolgen van slechtziendheid, de signalen, hoe verslechterd zicht te herkennen is en vooral welke mogelijkheden er zijn voor wie hiermee te maken krijgt. U krijgt niet alleen informatie, maar men laat u ook zelf beleven hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Dat is ook nuttig wanneer u niet zelf blind of slechtziend bent, maar wel dagelijks met mensen met een visuele beperking omgaat.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13996