Datum plaatsing: 25 oktober 2017

27 oktober Bevrijdings- en Veteranendag 's-Hertogenbosch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op vrijdag 27 oktober staat s-Hertogenbosch stil bij zijn bevrijding in 1944, precies 73 jaar geleden. Het programma is bekend. We hebben de lokale Bevrijdingsdag langzaam verweven met onze Veteranendag. Op deze manier kunnen we toch de waarde van Bevrijdingsdag houden. En onze Bossche veteranen de waardering blijven geven. De activiteiten op onze Bevrijdingsdag zijn dus minder op de bevrijders gericht. Maar ze blijven altijd van harte welkom in s-Hertogenbosch. En van bevrijders is nog in staat naar s-Hertogenbosch te komen. Bevrijder Owen Butcher is op vrijdag 27 oktober onze eregast. Hij komt samen met 15 Britse familieleden van intussen overleden bevrijders. Verder zijn luitenant-kolonel Simon Boyle en voorzitter Gareth Pennel te gast. De eerste komt namens de The Royal Welsh de militaire organisatie uit Wales. De ander namens The British Legion/ Pontypridd s-Hertogenbosch Branch (Wales). Het programma voor vrijdag 27 oktober:

9.15 10.00 uur Gedenksteen Piet Kerssens (Stadhuis / Wilhelminabrug)

In het Stadhuis staan we stil bij de Bossche militair Piet Kerssens. Hij overleed bij de bevrijding in 1944. Rond 9:45 uur wandelen we van het Stadhuis naar de Wilhelminabrug, waar een korte herdenking is. Belangstellenden zijn zowel in Stadhuis als bij Wilhelminabrug van harte welkom.

11.00 - 11.45 uur Herdenking Welsh Division Memorial (53rd Welsh Division Plein)

Het Gemengd Koor s-Hertogenbosch organiseert een herdenking bij het Welsh Division Memorial. Het koor en soliste Llio Evans uit Wales brengen verschillende liederen en er is een kranslegging. Belangstellenden zijn van harte welkom aan het 53rd Welsh Division Plein.

14.00 16.00 uur Veteranenconcert Koninklijke Marinierskapel (Theater aan de Parade)

Voor speciaal alle veteranen uit s-Hertogenbosch wordt een veteranenconcert gehouden. De Koninklijke Marinierskapel speelt. Wethouder Eric Logister is hier namens het college van burgemeester en wethouders bij. Ook voor belangstellenden is het mogelijk bij het concert aanwezig te zijn. We hebben een vijftigtal gratis kaarten. Wil jij een vrijkaart, mail dan via dit contactformulier naar Kabinetszaken (max. 2 per persoon). s Avonds is er voor de Bossche veteranen een buffet en een Bevrijdings- en Veteranenconcert in het Theater aan de Parade. Namens het college is burgemeester Mikkers aanwezig. Dit concert is inmiddels uitverkocht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13335