Datum plaatsing: 26 oktober 2017

PvdA en SP willen actie gemeente tegen bezuiniging wijkverpleegkundigen's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In het regeerakkoord van de nieuwe regering Rutte III is een bezuiniging van 100 miljoen ingeboekt op de wijkverpleging. De Bossche PvdA en SP zijn daar niet over te spreken.

De wijkverpleging is cruciaal Voor goede zorg in de buurt. Deze forse bezuiniging op de wijkverpleging - terwijl de verpleegkundigen nu al onder te grote druk staan door gebrek aan tijd, veel niet ingevulde vacatures en teveel bureaucratie zal in onze wijken en dorpen niet zonder gevolgen blijven.
Raadsleden Pieter Paul Slikker en Ans Lokhoff: Het ideaal van langer in je eigen huis en omgeving blijven wonen met de zorg en aandacht die daarbij hoort komt hiermee onder druk te staan. De wijkverpleegkundigen zijn van groot belang voor goede zorg in onze stad. Daarom vragen wij actie van de gemeente tegen deze ondoordachte en onwenselijke bezuiniging.

De partijen vragen het stadsbestuur om -net als eerder bij de rijksbezuinigingen op het Bossche budget voor uitkeringen- met andere gemeenten in actie te komen tegen de bezuiniging van het nieuwe Kabinet.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17305