Datum plaatsing: 30 oktober 2017

Druk op de huizenmarkt: laat je niet gek maken!Regio (Oss): Op de huidige woningmarkt is het niet eenvoudig om kalm te blijven. Kopers buitelen over elkaar heen om hun droomhuis te bemachtigen. Eén op de vier huizen wordt al boven de vraagprijs verkocht. Heb jij ook het gevoel dat elke seconde telt? Doe dan eens een stap terug en laat je niet gek maken. Een goed doordachte koop geeft je meer rust en zekerheid.

De woningmarkt geeft genoeg aanleiding voor een gestrest gevoel. Een paar keer bezichtigen en uitgebreid onderhandelen, dat gaat niet meer. In Amsterdam en sommige andere grote steden zijn zelfs ontbindende voorwaarden al niet meer vanzelfsprekend. ‘Alles draait om snelheid. Maar vergis je niet, grote haast kan ook tegen je werken’, zegt Peter van der Lee van De Hypotheekshop in Oss.

Risico’s bij snel handelen
Stel je voor. Je bezichtigt dat huis waar je jezelf helemaal in ziet wonen. Je zou het liefst meteen een bod doen om de andere geïnteresseerden voor te blijven. Maar als je een huis slechts enkele minuten bezichtigd hebt, kun je veel over het hoofd zien.

Verborgen gebreken ontdekken
‘Veel verhuisconflicten gaan over gebreken die pas na de koop aan het licht komen’, legt Peter van der Lee uit. ‘De kans daarop neemt toe als je haastig te werk gaat. Neem dus tijdens de bezichtiging goed de tijd om rond te kijken. Laat je niet onder druk zetten en stel vragen aan de verkoper over mogelijke gebreken. Een aankoopmakelaar kan je daarbij helpen.’

Snelheid is niet alles bij hypotheek
Als je bod geaccepteerd is, wacht nog de goedkeuring van je hypotheek. Ook hier is snelheid prettig, maar zorgvuldigheid belangrijker. Een hypotheek heeft vaak een looptijd van dertig jaar en moet daarom passen bij je persoonlijke situatie. Laat je daarom goed adviseren over de juiste hypotheekvorm en de verschillende voorwaarden.

Wel snel je hypotheek afwikkelen?
‘De snelheid van je hypotheekaanvraag kun je zelf positief beïnvloeden door vooraf alle benodigde documenten te verzamelen. Zo gaat er geen tijd verloren omdat een document ontbreekt of informatie onduidelijk is’, tipt Peter van der Lee.

Ben jij op zoek naar een huis en maar wil je geen overhaaste beslissingen maken? Praat eens met een van de onafhankelijke hypotheekadviseurs van De Hypotheekshop Oss. Wij onderzoeken graag jouw mogelijkheden en kijken kritisch naar de risico’s. Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos!
Bel 0412-631999 of stuur een email oss1340@hypotheekshop.nl of kijk op www.hypotheekshop.nl/oss.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17843