Datum plaatsing: 01 november 2017

Fietsverlichtingsactie in hartje Oss


Fietsverlichtingsactie in hartje Oss


Oss (Oss): Op donderdag 2 november van 16.00 tot 20.00 uur wordt de fietsverlichtingsactie gehouden bij De Groene Engel en in de bewaakte fietsenstalling bij het Centraal Station in Oss. Wethouder Wagemakers geeft om 17.15 uur bij De Groene Engel het startsein voor deze actie. Het is in deze periode van het jaar extra belangrijk om aandacht te besteden aan het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Aan deze actie verleent ook de politie haar medewerking. Fietsers waarbij de verlichting niet in orde is, krijgen de keuze tussen direct laten repareren of een bekeuring.

Helaas komt het te vaak voor dat fietsverlichting niet voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Gebrekkige verlichting kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties en ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Reden genoeg voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland om samen met de Fietsersbond en Repair Café Oss de jaarlijkse fietsverlichtingsactie te organiseren.

Gratis reparatie fietsverlichting
Het deskundig team van Verboven Tweewielers uit Lith, vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland en de Fietsersbond verzorgen de reparaties bij De Groene Engel in het centrum van Oss. Kleine materialen zijn gratis, voor koplampen, achterlichten en reflectoren wordt een vergoeding gevraagd. Personen van wie de fiets gerepareerd is, krijgen van VVN afd. Maasland een kleine attentie. Voor de wachtenden staat warme chocolademelk en erwtensoep klaar.
Repair Café verzorgt geheel gratis fietsverlichtingsreparaties (materialen worden gesponsord door ANWB) in de bewaakte fietsenstalling van de gemeente aan de Spoorlaan, tegenover het Centraal Station.
Bike+ repareert verlichting tegen materiaalkosten in hun zaak aan de Obrechtstraat in Oss.

Naast het repareren van de fietsverlichting geven de vrijwilligers ook handige tips over reparatie, verschillende soorten verlichting en veilig verkeer. Er is een doorlopende fiets- en diefstalshow in de overdekte fietsenstalling bij het Centraal Station in Oss en de fietsenstalling bij de Groene Engel waarin aandacht wordt besteed aan diefstalpreventie. Een fietsendief laat zien hoe gemakkelijk het de dieven gemaakt wordt om een fiets te stelen. Krak, en weg is uw mooie fiets! Wie dit met eigen ogen ziet, denkt voortaan beter na bij het stallen van zijn kostbare fiets.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ met in 2017 als thema ‘GA VOOR NIKS!’ Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27951