Datum plaatsing: 04 november 2017

Wachttijden oversteken Beekveld onacceptabel


Wachttijden oversteken Beekveld onacceptabel


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Vierentwintig keer in een uur met een auto méér dan vijftien seconden wachten om linksaf te slaan. Vijftien keer zelfs meer dan dertig seconden. Dat noteerde de Partij van de Arbeid afgelopen maandagochtend op de uitrit van het nieuwbouwplan Beekveld. Dit is opvallend, omdat het college in 2014 bij het vaststellen van het bestemmingsplan ervan uitging dat de wachttijd maximaal 15 seconden zou bedragen. “Het ergste zijn de files vanuit de wijk zelf”, aldus één van de bewoonsters, “Elke auto vooraan in de rij moet een gaatje op de Hoogstraat vinden. En voordat je dan aan de beurt bent om de rit naar je werk te beginnen”

Achterom
“En dit is nog maar het begin,” aldus PvdA-gemeenteraadslid Jan Pieter Vermeulen, initiatiefnemer van de metingen: “Momenteel zijn nog maar veertig huizen in het plan bewoond. In totaal komen er 225. En alle bewoners moeten ’s morgens door die ene uitrit. Want een tweede op de straat Beekveld is volgens het college niet mogelijk. De PvdA zegt: waar een wil is, pas je de weg aan. Achterom is de route naar de N279 veel korter.”

Oversteken
Erger dan voor automobilisten is de verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers. Om over te steken, moeten die immers altijd in twee richtingen vrij hebben. Woensdagochtend in de spits moesten ze twintig keer per uur langer dan vijftien seconden wachten. Daarvan tien keer langer dan dertig. Later op de ochtend werd het niet beter. Veertig keer langer dan vijftien seconden, waarvan tien keer langer dan dertig. Vrijdag eind van de middag was het ergste: vijftig keer langer dan vijftien seconden, waarvan veertig keer meer dan dertig tot wel meer dan twee minuten. In totaal kon maar liefst drie kwartier dit uur niet worden overgestoken.

Klasgenootjes
De bewoners zijn erg ontstemd over deze situatie: “Wel profiteren van nieuwe inwoners, maar ze geen verkeersveiligheid bieden. Dat kan een gemeente niet maken. ” Een speeltuintje komt er pas als de hele wijk klaar is, dus ik móet met mijn kinderen wel oversteken. “ “Ze kunnen niet zelfstandig naar school en ook niet met klasgenootjes gaan spelen, ” aldus enkele reacties. De situatie moet snel verbeteren vindt de PvdA. Als onderdeel van de aanpak van de Hoogstraat als geheel moet dit één van de prioriteiten zijn. De volledige rapportage inzien? Reageren? Kijk op www.sintmichielsgestel.pvda.nl of schrijf naar Het Gewat 12, 5258KL Middelrode.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16312