Datum plaatsing: 04 november 2017

Nieuwe buurtspeeltuin in Hintham geopend, bewonersinitiatief geslaagd


Nieuwe buurtspeeltuin in Hintham geopend, bewonersinitiatief geslaagd


Hintham ('s Hertogenbosch): Op zondag 5 november opent wijkmanager Paul Hilgers van de gemeente ís-Hertogenbosch een nieuwe buurtspeeltuin aan de Tweeberg en de Prinses Margrietstraat in Hintham: De Speelberg.
De oude speelveldjes aan beide straten hebben een make-over gekregen dankzij een initiatief van de bewoners.

Voor jong en oud
De Speelberg biedt ontspanning voor jong en oud. De oude toestellen hebben plaatsgemaakt voor houten speeltoestellen, er is nieuw kunstgras gelegd, op de plaats van een modderig voetbalveldje ligt nu een rolstoeltoegankelijk sportveldje van kunstgras, er is een jeu-de-boulesbaan aangelegd en de voormalige zandbak (die nooit werd gebruikt) is nu een fruit- en bloementuin. Uitrusten, toekijken en picknicken kan vanaf een comfortabele houten bank en picknickbank.

Sponsoring en subsidie
Eind 2014 kwamen een aantal bewoners van de Tweeberg en Prinses Margrietstraat voor het eerst bij elkaar met het idee om de speelveldjes te vernieuwen. In samenspraak met de gemeente, andere buurtbewoners en speeltoestellenleverancier Kompan kwam het definitieve plan tot stand. Naast een financiŽle bijdrage van Gemeente ís-Hertogenbosch zorgden subsidies van Jantje Beton, de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind , Sociaal Fonds Den Bosch, Aktie í68 en het dr. C.J. Vaillant Fonds ervoor dat het plan kon worden gerealiseerd. Groenrijk Den Bosch doneerde de fruit- en bloementuin. In oktober 2017 kon na alle voorbereidingen eindelijk worden begonnen met de aanleg, door Vogels Groenvoorziening.

OfficiŽle opening
Sinds de aanleg in oktober wordt er al volop gespeeld en gerecreŽerd in De Speelberg. De initiatiefnemers zijn trots en blij met het resultaat: ĎDit is waar we het voor hebben gedaan: meer speelplezier, ontspanning en ontmoeting in de wijk.í Op zondag 5 november a.s. om 15.30 uur wordt de Speelberg Hintham officieel geopend door wijkmanager Paul Hilgers van de gemeente.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29081