Datum plaatsing: 08 november 2017

Robotfeest in Bibliotheek OssOss (Oss): Bibliotheek Oss staat zaterdag 11 november in het teken van robots. Onder meer zijn er demonstraties en is er een lezing en een bustour. De activiteit wordt gehouden in het kader van NL Leest waarvan het thema dit jaar robotica is. Tegelijkertijd wordt ook de Week van de Mediawijsheid gevierd.

Op het robotfeest zijn robots aanwezig van ROC De Leijgraaf en robots van LEGO. Vooral het zelf ontdekken en uitproberen staat centraal. Ook is er een lezing (14.30 uur) van de jonge Udense innovator Nick van Breda. Hij vertelt op een positieve manier over de steeds grotere rol van robots in de maatschappij.

Naast het robotfeest is er ook bustour. Deze voert langs vier bedrijven in de regio die gebruik maken van robots. Zij laten zien hoe deze een deel van de werkzaamheden overnemen. De busreis wordt twee keer gehouden: van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Het robotfeest is een samenwerkingsverband tussen Techniek=Troef en de Bibliotheek Oss en is van 11.30 tot 15.00 uur. De entree is gratis. Deelname aan de bustocht kost 7,50 euro. Aanmelden hiervoor kan via de website van de bibliotheek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28923