Datum plaatsing: 20 november 2017

Vlaaienconcert met de Drie Donken Blaaskapel


Vlaaienconcert met de Drie Donken Blaaskapel


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De Drie Donken Blaaskapel verzorgt op zondagmiddag 26 november samen met Den Durpsherd een middagconcert met Tsjechische volksmuziek. Ditmaal gebeurt dat met een vleugje Brabant in combinatie met een Limburgse lekkernij. Op de met Brabants bont gedekte tafels, krijgt u een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai geserveerd. De muzikanten tooien hun originele Moravische kleding ook met het gezellige Brabants wit-rode ruitje.

De Drie Donken Blaaskapel speelt vrijwel een nieuw Moravisch repertoire. Muziek uit de Tsjechische landstreek MoraviŽ dat zich in de polka's voornamelijk kenmerkt door een hoog temperamentvol speeltempo. Dat wordt gecombineerd met rustige melodische walsen. De kapel speelt tijdens het concert voor de liefhebber regelmatig ook leuke herkenbare werken uit Bohemen. Het vocale gedeelte krijgt in het programma met twee zangers en een zangeres ook een prominente plaats. Met dit alles ontstaat een prachtige mix van de totale Tsjechische volksmuziek.

De legendarische Drie Donken Blaaskapel begon in 1965 met vijf maal twee broers en twee "losse" muzikanten". In die tijd was het een echte Dungense kapel. Nu komen de muzikanten uit de verre omtrek. Ieder jaar treedt de kapel nog zo'n 20 keer op. De Drie Donken Blaaskapel maakte reizen naar Oostenrijk, Zwitserland. Duitsland en zelfs China, maar spelen in TsjechiŽ blijft toch het meest bijzonder omdat er op een gegeven moment door 700 man werd meegezongen met de muziek van de kapel. Dat was voor de muzikanten kippenvel! Een ander hoogtepunt was het opnemen van het legendarische nummer "vogeltje wat zing je vroeg", samen met Toon Herman in een Duitse studio. In die tijd kwam de kapel nog regelmatig op TV". U bent van harte uitgenodigd. Het concert in de Berlicumse Durpsherd begint om 13:30 uur. De toegang bedraagt 5 euro. In dit bedrag is koffie met vlaai inbegrepen. Kaartjes bestelt u via www.durpsherd.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13442