Datum plaatsing: 19 november 2017

Veel muziek bij Brabantse Avond


Veel muziek bij Brabantse Avond


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De Brabantse Avonden in Den Durpsherd in Berlicum staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en/of cabaret van eigen Brabantse bodem! Geniet van hun Brabantse humor, muziek en entertainment! Op zondag 26 november wordt de Brabantse Avond verzorgd door Jeanine van den Oetelaar en de groep "Op zoek naar Johan".

Op zoek naar Johan
Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands/Brabants. "In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing" (aldus: Martijn). Kleine akoestische liedjes afgewisseld met stevige Country-Blues (Roots) songs die n ding gemeen hebben: een goed verhaal! Een mooi voorbeeld van zo'n verhaal is het lied 'Als De Muziek Begint' over Toos, een dementerende vrouw die haar eigen man (Berrie) nauwelijks meer herkent, veelal apathisch reageert op haar omgeving, maar bij het horen van muziek volledig opleeft. De band bestaat uit: Martijn Kuijten: akoestische gitaar en zang, Mark de Groot: mandoline, elektrische gitaar, akoestische gitaar en tweede stem, Ad van Overdijk: drum & derde stem Marc Lemmen: bas

Onvervalst Brabants
Jeanine van den Oetelaar stelt zichzelf voor, uiteraard in onvervalst Brabants: Ge wit da ge nie zonder kleerscheuren dur het leven komt. Nou da geldt vur men ook. Maar juist dan vuulde da ge leeft". En ze vervolgt: "As jongste metje uit een boerengezin van zeven makte ut mee! Toen ik vroeg aon ons pap waar ons mam was. zin ie, op zolder achter de put. Dus ik naor de zolder... As ge als een skon geskeeije Skendelse op zoek moet naar werk, een nieuwe relatie en naor karton ruikt, omdat ge een doos bent, dan komt er heel wa kijken vur ge weer alles onder controle het!"

Kaartjes
Kaartjes bestelt u a 10 euro online via www.durpsherd.nl. U ontvangt uw kaartje dan direct per mail. U kunt ook via Wim Kuijpers kaarten bestellen. Telefonisch via 073-5033272 of per mail: wjnkuijpers1942@kpnmail.nl. Deze kaarten worden niet toegestuurd, maar ze liggen klaar op de betreffende avond aan de kassa. Bij verhindering graag bericht aan Wim Kuijpers. De voorstelling op 26 november vindt plaats in Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum en begint om 20.00u.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11949