Datum plaatsing: 06 november 2017

Succesvolle film "Boer Peer" nu ook in Den Durpsherd


Succesvolle film "Boer Peer" nu ook in Den Durpsherd


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De succesvolle film over het leven van Boer Peer draait op 16 november in Den Durpsherd. Boer Peer uit Maliskamp leefde bijna 100 jaar in zijn vervallen boerderij waar hij tot aan zijn dood stug doorboerde. Vergezeld door de stilte van het Brabantse platteland wachtte hij de terugkeer van de Duitsers af. Documentairemaker Daan Jongbloed wist het vertrouwen te winnen en filmde Peer de laatste tien jaar van zijn leven. Boer Peer, een intiem portret van een zeldzaam sobere man, ging op het Nederlands Film Festival 2017 in premiŤre.

Peer Smulders leefde als een kluizenaar. Zonder douche, warm water, tv, radio, koelkast of andere luxe. Bijna honderd winters bracht hij door naast de houtkachel. Op een gaspitje kookte hij zijn dagelijkse kost, aardappels met spek en een pot sperziebonen of spinazie. Droog gekookt tot een prutje dat hij rechtstreeks uit de pan schraapte. Tot zijn dood hield Peer nog acht koeien, die hij vetmestte voor de slacht. "Ik blijf werken tot ik dood ben", zei Peer.

"Peer was een prachtige en sterke man, echt een boer als vroeger. Die tot het eind van zijn leven dagelijks kruiwagens vol mest de stal uit kruide en buiten op de vaalt leeg kiepte. In weer en wind. Peer is een monument voor het ouderwetse boerenleven, een tijd die misschien voorgoed voorbij is", aldus Jongbloed. Deze film kwam tot stand met een bijdrage van de Brabantse Beauties en het Mediafonds. De film duurt 40 minuten
. Uitvoerend producent Jaquleine de Heij geeft een inleiding op de film. De filmt draait op donderdag 16 november in Den Durpsherd, aanvang 20.15u. Kaartjes bestelt u Š 8 euro via www.durpsherd.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13914