Datum plaatsing: 21 november 2017

Topcabaretier Pieter Derks speelt in Den Durpsherd


Topcabaretier Pieter Derks speelt in Den Durpsherd


Berlicum (Sint-Michielsgestel): In SPOT keert cabaretier Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf. De media over Pieter Derks: 'Verbale slapstick' (NRC)'Derks is scherp, snel en fel' (Theaterkrant), 'Pieter Derks houdt zaal een onontkoombare spiegel voor' (Algemeen Dagblad), 'Zijn teksten zijn scherp maar je blijft hem sympathiek vinden' (De Telegraaf).

Nepnieuws
Na de eerste tien minuten zijn er vele vragen gesteld en vele vileine grapjes gemaakt. Over nepnieuws, megalomane stadsbesturen, de Russen, hackers, Trump, de zorg in Nederland, terrorisme, etnisch profileren en wie er controleert of een leven ook echt voltooid is, alvorens je er een einde aan kunt maken. Dat is dus de toon van Derks, tegenwoordig verantwoordelijk vader, die in die hoedanigheid toch weer anders in de wereld staat dan voorheen. Derks heeft zich ontwikkeld tot een scherp cabaretier. Iemand die wat te zeggen heeft, zowel in gesproken als in gezongen woorden. Een 'klassiek' cabaretier die met een gekantelde blik naar allerlei misstanden kijkt. Daar zitten altijd positieve kanten aan, je moet ze alleen even zien. Met de grap die volgt, wrijft hij een kilootje extra zout in de wonden.

Op donderdag 14 december speelt Pieter Derks zijn voorstelling "Spot" in Den Durpsherd in Berlicum, aanvang 20.15u. Kaartjes bestelt u á 22,50 euro via www.durpsherd.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13404