Datum plaatsing: 04 november 2017

Prachtig celloconcert van Haydn door Barokorkest Megen


Prachtig celloconcert van Haydn door Barokorkest Megen


Megen (Oss): Barokorkest Megen met dirigent Laurens Felix geeft in november concerten in Megen en Wijchen. Op het programma staan werken van Mozart en Haydn. Na de Ouverture Apollo & Hyacinthus (een jeugdwerk van Mozart) volgt het prachtige eerste celloconcert van Haydn door Frank Wakelkamp op de cello. In Wijchen vervolgt het programma daarna met een deel van het Requiem van Mozart, in een bijzondere bewerking voor strijkorkest. Beide concerten worden afgesloten met Symfonie nr. 44 van Haydn. Deze symfonie bevat het ontroerende Adagio, waarvan de componist wilde dat het op zijn eigen begrafenis werd gespeeld.

zaterdag 11 november 2017, 16 uur, Franciscanerkerk, Kloosterstraat 6, Megen.
zondag 26 november 2017, 14 uur, Wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9, Wijchen
Kaartjes kosten 10 euro. Kinderen en Vrienden van Barokorkest Megen hebben in Megen gratis toegang.

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart
Ouverture Apollo & Hyacinthus KV 38
Requiem KV626 in d-klein (4 delen) (alleen in Wijchen)
Franz Joseph Haydn
Celloconcert nr.1 in C-groot Hob VIIb:1
Symfonie nr.44 in Es-groot 'Trauersymfonie' Hob.I:44

Frank Wakelkamp studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium, waar hij les had van Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert. Masterclasses volgde hij bij Frans Brggen, Heinrich Schiff en Christophe Coin. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als Uitvoerend Musicus barokcello. Hij werkte o.a. met Concerto d'Amsterdam, Currende, Les Musiciens du Louvre, Jos van Immerseel, Eduardo Lopez Banzo en Ton Koopman. Hij maakte opnamen van de 200 religieuze cantates van J.S. Bach (met het Holland Boys Choir), solo sonates van Amsterdamse barokcomponist Jacob Klein en alle 9 cellosonates van Vivaldi (met ensemble Frank & Friends). Verder speelt hij met het trio The Great Charm en cello- en gambakwartet Gut Feelings.
Barokorkest Megen bestaat uit enthousiaste amateurmusici met een grote liefde voor barokmuziek. De leden komen uit de omgeving van Oss, 's-Hertogenbosch en Nijmegen, maar de thuisbasis is Megen, een prachtig vestingstadje in de gemeente Oss. De dirigent, Laurens Felix. is gespecialiseerd als barokviolist en in ensemble-leiding. Hij speelde onder andere in het Brabants Orkest en de Nederlandse Bachvereniging en dirigeerde I Consonanti in Vught. Ieder voorjaar en najaar komen de leden van het orkest bij elkaar om te repeteren voor twee of drie concerten. Het eerste concert van het orkest was in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen, twee eeuwen eerder.

Meer informatie Wilt u meer weten over het orkest? Dan kunt u contact opnemen met Leo van Dijk via l.van.dijk@maaslandcollege.nl. Zie ook www.barokorkestmegen.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29254