Datum plaatsing: 14 november 2017

Boomplantdag Arboretum Geffen met maar liefst 18 bomen


Boomplantdag Arboretum Geffen met maar liefst 18 bomen


Geffen (Oss): Op zondag 19 november 2017 zal op het Arboretum in Geffen de 7e Boomplantdag plaatsvinden. Op deze dag zullen 18 bomen worden geplant. Daarmee komt het totaal aan geplante bomen op 69 stuks! Voor de Boomplantdag van februari 2018 zijn nog 6 bomen gereserveerd en daarmee zit het terrein vól.

De bestuursleden van Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen zijn dan ook zo trots als een pauw. “Op de betrokkenheid van alle Geffenaren, die het belang zien van dit prachtige, groene belevingspark, en die op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Ook de betrokkenheid van oud-Geffenaren en andere omwonenden in Gemeente Oss, waarvan we regelmatig een schouderklopje of compliment mogen ontvangen”, zegt voorzitter Harry Peters. “Het doet ons goed, want ondanks de drukke agenda’s van de bestuursleden, wordt er hard gewerkt om alle activiteiten rond te krijgen. Het is fijn dat we daarbij zoveel steun mogen ontvangen vanuit de kern”.

“De afgelopen weken heeft de opening van het Huisje-Boompje-Beestje pad plaatsgevonden en is de Totempaal geplaatst die deze zomer door de Kunstkring Geffen is vervaardigd. Ook heeft de Rabo clubkascampagne weer plaatsgevonden en hopen we daarmee weer stemmen te hebben gekregen, waardoor mooie, houten banken kunnen worden geplaatst”.

Arboretum Geffen FASE 2
Bovengenoemde zaken zijn de zichtbare activiteiten. Achter de schermen echter wordt er hard gewerkt aan “Arboretum Geffen FASE 2”. Bestuurslid Gonnie Konings maakte een visuele opzet van de plannen die het bestuur nog zou willen uitvoeren. Vorige week zijn deze plannen uitvoerig toegelicht en besproken bij Gemeente Oss.

Uitbreiding perceel Arboretum
“Onze grootste zorg ligt natuurlijk bij het feit dat wij uitbreiding van het terrein nodig hebben om deze plannen te realiseren. Heel graag willen wij een grote bijdrage leveren aan het bewerkstelligen van De Groene Long langs de A59. Ons enthousiaste team staat te popelen om aan de slag te kunnen. Wij hopen dan ook op een positieve uitslag van de Gemeente Oss om hieraan bij te kunnen dragen”, aldus de voorzitter.

Boomplantdag
Dan bent u vanaf half 10 van harte welkom achter op het lager gelegen terrein op het Arboretum aan de Kerkesteeg. Om kwart voor 10 vindt de officiële opening plaats en om 10 uur zal eerst de opening van de Willibrordbrug plaatsvinden, een eerbetoon aan onze in april van dit jaar overleden vrijwilliger en vriend Willibrord de Veer. Vervolgens zullen de bomen worden geplant.
Wij vragen u vriendelijk om lopend of met de fiets te komen. Bent u met de auto, dan kunt u parkeren aan de overzijde van de Kerkesteeg, op het parkeerterrein van Drukkerij Wihabo. Bent u niet goed ter been of wilt u iemand afzetten op het Arboretum, rijdt u dan via de Weverstraat naar het Arboretum. Wij verzoeken u om uw auto daarna weer terug te rijden naar de parkeerplaats bij Drukkerij Wihabo.

Wilt u ons steunen? Als vrijwilliger, als donateur, of heeft u interesse in het planten van een boom? Meer informatie vindt u op www.arboretumgeffen.nl. Ook kunt u mailen naar stg.arboretumgeffen@gmail.com of belt u met Harry Peters, 06 - 53130585 of Anita Walraven, 073 - 5324067
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30305