Datum plaatsing: 04 november 2017

Grote schuur in Nuland uitgebrand, weer tekort bluswater


Grote schuur in Nuland uitgebrand, weer tekort bluswater


Nuland ('s Hertogenbosch): Aan de Nulandsestraat in Nuland is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote schuur deels uitgebrand. De brand werd rond 4.45 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Toen het gealarmeerde korps uit Geffen ter plaatse kwam stond de loods al in lichterlaaie en bleek de linker helft niet meer te redden. De brandweer schaalde op naar code middelbrand en riep extra eenheden uit Lith en Heesch op om de vlammen te bedwingen.

Watertankwagen
De inzet van de watertankwagen uit Heesch bleek ook echt nodig. Er was geen bluswater uit een aangeslagen brandkraan beschikbaar. Dit probleem kon tijdelijk worden ondervangen met de inzet van twee grote watertankwagens, later is van verder weg bluswater aangevoerd.

Overslag voorkomen
Toen een deel van het dak instortte en naast het brandende pand belandde dreigde het vuur even over te slaan naar een naastgelegen houten schuur met veranda. Dat had de brandweer echter al aan zien komen en daarom waren daar al aan twee kanten brandweerlieden ingezet. Zo kon de overslag snel worden voorkomen.

Carnavalsvereniging
In de loods bevond zich in elk geval een auto maar wat er verder binnen stond is bij ons niet bekend. Ook over de oorzaak van de brand is ons niets bekend. Het rechter deel van de loods kon ook door de brandweer worden behouden. Hierin lagen volgens de brandweer materialen van een carnavalsvereniging opgeslagen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21005