Datum plaatsing: 05 november 2017 - Laatst gewijzigd: 05-11-2017 16:58:16

Rens Prins van het Rottenrijk


Rens Prins van het Rottenrijk


Geffen (Oss): Prins Rens d’n urste regeert samen met Adjudant Rob tijdens carnaval 2018 over het Rottenrijk. “Leef, doe goewt héne, bak un ei” is hun carnavalsmotto.

Zaterdag 4 november zijn in een overvolle gezellige Koppellinck op feestelijke manier de nieuwe heersers van het Rottenrijk onthuld. Prins Rens d’n Urste en Adjudant Rob zullen het komende carnavalsjaar de scepter zwaaien over het Rottenrijkse. Met het Rottenrijks thema ‘Un mooi fisje um te 44’

Rens van Wanrooij, (39 j) geboren in Oss maar al zijn gehele leven woonachtig in Geffen, is in het dagelijks leven projectmanager bij WSP InfraOntwikkeling. Hij woont in Geffen, samen met zijn vrouw Evelyn en twee kinderen, Marit en Nine. Rens is verder nog op verschillende manieren betrokken bij de carnaval, mede door zijn werk binnen het bestuur.

Rob van Dinther (39 j) is geboren en getogen Geffenaar. Hij werkt als afdelingshoofd bij Ballast Nedam Speciale Projecten in Nieuwegein. Ook Adjudant Rob woont in Geffen, samen met zijn vrouw Petri en hun twee kinderen, Lynn en Sven. Verder is Rob naast zijn werk actief bij de Brandweer. Hij haalt daar naar eigen zeggen voldoening uit. Iets terug doen voor de maatschappij.

Zowel Prins Rens als Adjudant Rob houden enorm van lekker eten en drinken. Basic koken, lekkere smaken, maar vooral goed drinken. Daarnaast speelt muziek een belangrijke rol in het leven van beiden heren. Zo is Prins Rens jarenlang actief geweest bij hofkapel ‘de Pompzwengels’ en speelt hij nog steeds saxofoon. Adjudant Rob speelt gitaar en ervaart vooral ook het luisteren naar muziek onder het genot van een hapje en drankje als erg ontspannend.

De vrienden kennen elkaar al vanaf de basisschool. Beiden gingen zij naar de Aloysiusschool in Geffen, waar de vriendschap ontstond. Carnaval zit bij beiden heren in het hart. Ze zijn ermee opgegroeid. De twee vrienden zijn allebei afkomstig uit carnavalsvereniging ‘de Supergrovers’, waarmee ze jarenlang deelnamen aan verschillende optochten.

Al met al een levendig duo, dat er een mooi fisje van zullen gaan vieren tijdens carnaval 2018 in het jubilerende Rottenrijk. Ze hebben er enorm veel zin in en kijken vol enthousiasme uit naar het komende carnavalsseizoen. Hun motto liegt er dan ook niet om: ‘Leef, doe goewt héne, bak un ei’.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15749