Datum plaatsing: 14 november 2017

Publieksavond bij HalleyVinkel (Bernheze): Op vrijdagavond 17 november is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet nodig.
De telescopen worden gericht op sterren, dubbelsterren en sterrenhopen.
Vanaf het dak van de sterrenwacht kijk je naar de Melkweg recht boven je hoofd en leer je sterren en sterrenbeelden herkennen met bekende en minder bekende namen, zoals Stier, Zwaan, Draak, Grote en Kleine Beer, Poolster en Capella. Het moet wel onbewolkt zijn om sterren te kunnen zien.
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Extra aandacht krijgen de ‘vallende sterren’ of meteoren, die midden december te zien zullen zijn: vele tientallen per uur.
Entree op de publieksavond: € 5, -- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, --).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29542