Datum plaatsing: 05 november 2017

Progressief Bernheze: Een groenrijke gemeente


Progressief Bernheze: Een groenrijke gemeente


Heesch (Bernheze): Afgelopen zaterdag vier november was het natuurwerkdag. Ook in Bernheze ging een groep vrijwilligers op pad om de natuur van onze gemeente te onderhouden. Op het prachtige landgoed Zwanenburg stortte een groep vrijwilligers zich op een aantal knotwilgen

Onder het toeziend oog van de meest ervaren wilgenknotters klom ook ik vastberaden in een boom. Om zo de hele ochtend met de zon in de rug een wilg onder handen te nemen. Onderhoud van natuur is een kostbare opgave en ontzettend belangrijk voor de schoonheid van onze leefomgeving. Dat een groep vrijwilligers zich daar voor inzet is ontzettend bewonderenswaardig. Het laat zien dat er waardering is voor natuur, waar we zoveel van hebben in onze gemeente.

Ook wij als partij waarderen natuur en landschap. De komende jaren willen wij investeren in onze natuurgebieden. Dit betekent: ervoor zorgen dat we samen met onze partnergemeenten een gezamelijke aanpak maken om zo effectief te weken aan onze natuur. We maken werk van alle bomen in onze gemeente door voldoende te investeren in onderhoud. Hierdoor blijft het groene karakter van onze gemeente behouden. Door meer in te zetten op ecologisch bermbeheer vergroten we de biodiversiteit. Dat betekent een groter aantal soorten planten en insecten, wat ontzettend belangrijk is voor het milieu.

Door Skip Anker, commissielid Progressief Bernheze
Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18219