Datum plaatsing: 06 november 2017

VVD Bernheze: Driestroomhuis


VVD Bernheze: Driestroomhuis


Heesch (Bernheze): Ik hoorde over dit huis van een medewerkster van Jeugdbescherming Brabant. Ik maakte een afspraak en werd gastvrij ontvangen in het Driestroomhuis. De bevlogen mensen die dit huis runnen zijn begonnen als pleegouder en van daaruit is uiteindelijk het gezinshuis ontstaan. In het Driestroomhuis krijgen kinderen een plaats, die door verschillende soorten van problematiek niet meer thuis kunnen wonen. Hier worden zij in gezinsverband liefdevol opgevangen en kunnen zij in principe tot hun 18e jaar blijven. Het is geweldig dat er mensen zijn die van deze vorm van opvang hun “werk” gemaakt hebben. En vergis u niet in het takenpakket, want naast de zorg in huis is dat ook vervoer naar de sportvereniging, meegaan naar de rechtbank etc.

Deze vorm van opvang is goedkoper dan opvang in een groep. Als een kind vanuit een groep hier komt, is dit “afschalen” van de zorg. Precies wat wij voor ogen hadden bij de transitie. En er zijn helaas kinderen genoeg die zo’n plaats heel goed kunnen gebruiken.

Wat schetst dan ook mijn verbazing als ik hoor dat er plaats zou zijn voor nog één of twee kinderen, maar dat dit nu niet kan omdat het zorgbudget op is. Dat is voor de VVD-Bernheze niet acceptabel. Betere én goedkopere zorg kan niet verleend worden, omdat het zorgbudget dat aan het begin van het jaar per aanbieder wordt toegekend onvoldoende is. Het budget gaat namelijk niet met het kind mee.

Daar begrijpen wij helemaal niets van.

Reageren http://bernheze.vvd.nl/contact

Arianne van de Gein
Burgerlid commissie Maatschappelijke Zaken VVD-Bernheze
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29173