Datum plaatsing: 06 november 2017

Jeugd wedstrijdploeg van Redding Brigade Rosmalen NK Lifesaving jeugd


Jeugd wedstrijdploeg van Redding Brigade Rosmalen NK Lifesaving jeugd


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Zondag 5 november stonden de onderdelen zoals ringduiken, reddingswisselslag, lifesaver, super lifasaver en ringduiken met zwemvliezen op het programma bij de Nederlands Kampioenschappen lifesaving voor aspiranten in Gouda. Met een groep van 16 aspiranten reisde de wedstrijdploeg af naar Gouda om de strijd aan te gaan met 12 andere brigades uit heel Nederland.
Het zijn zware onderdelen met een serieus karakter. Alle onderdelen zijn gebaseerd op het zwemmend redden in de praktijk. Wereldwijd is het een erkende sport die ook bij de World Games op het programma staat. In AustraliŽ, waar in november 2018 het WK wordt gehouden, is het zelfs TV sport nr. 2.
De aspiranten D zwommen 5 onderdelen, de aspiranten C hebben 6 onderdelen gezwommen.
Een van de onderdelen die werd gezwommen is de super lifesaver. Bij dit onderdeel wordt in totaal 100 meter afgelegd (4 banen van 25 meter). De eerste baan begin je met vrije slag (meestal borstcrawl), aan het einde van de baan ligt op de bodem een duikring, deze duik je op en zwemt in rugligging met de ring boven water terug. Nu is het zaak zo snel mogelijk in het water je (al eerdere klaargelegde) zwemvliezen aan te trekken en de torpedoboei om te doen. Met je vliezen aan en torpedoboei om zwem te naar het einde van de baan om daar een pop (pseudo drenkeling) in te klikken. Met de pop in de torpedoboei zwem je nu zo snel mogelijk terug naar de finish.

Ook deze zondag is er hard gezwommen. Een derde weekend op rij waar een aantal persoonlijke records (PR) voor de 2e maal sneuvelden. Naast de gesneuvelde PR's zijn er deze zondag ook 5 clubrecords gesneuveld.

Bij de Aspiranten D zwom Sam Geurts van Kessel zich naar het Nederlands kampioenschap op het onderdeel 50 meter hindernis. Bij dit onderdeel zwem je 50 meter borstcrawl waarbij je 2 maal onder een hekje (hindernis) door moet duiken. Ook het onderdeel reddingswisselslag was succesvol voor Sam. Hier heeft ze een bronzen medaille behaald. Bij reddingswisselslag zwem je in vrije slag naar het keerpunt op 25 meter. Vanaf hier zwem je onderwater naar de duikring (op een afstand van 7 meter bij de aspiranten D), de ring raap je op en je zwemt in rugligging naar de finish.

Namens ons allen van harte proficiat Sam!!!

Zoals vermeld heeft iedereen super gezwommen de afgelopen wedstrijden.
Iedereen heeft een mooie, gezellige, vermoeiende dag gehad.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.rednedlifesavingsport.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21192