Datum plaatsing: 07 november 2017

Struinen door natuurgebied Keent op zondag 12 november


Struinen door natuurgebied Keent op zondag 12 november


Keent (Oss): Brabants Landschap organiseert zondag 12 november weer een struintocht door natuurgebied Keent. Dit Rondje Keent gaat door het gehele gebied en begint om 10.00 uur in het infopunt aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Onderweg is er vooral aandacht voor de rivierverbreding, de natuurontwikkeling en het oerrundproject van stichting Taurus.

De excursie met gids gaat vooral over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorponyís en Taurosrunderen in het natuurgebied. We starten om 10.00 uur bij het infopunt en zijn rond 12.30 uur terug. Parkeren kan gratis op het terrein van het infopunt en deelname is ook gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa.

Uitleg
Vrijwilligers van het Brabants Landschap organiseren de maandelijkse struintocht door het natuurgebied. De gids geeft uitleg over het gebied en er is ook volop aandacht voor het oerrund en de nieuwe natuur in Keent. De runderen en Exmoorpony's zorgen er voor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Brabants Landschap: natuur- en cultuurbescherming is en blijft mensenwerk
De provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder meer doordat Brabants Landschap ruim 17.000 hectare bos, heide, ven, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee met de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieŽn en vleermuizen. Dit kost echter veel geld. Voor Ä 1,25 per maand helpen mensen al om onze waardevolle natuur te beschermen. Voor meer informatie zie www.brabantslandschap.nl.

Informatie
Voor vragen over het Rondje Keent kunt u contact opnemen met Renť van den Heuvel, coŲrdinator infopunt Keent, tel. 06-57 01 83 01 of via email: ramvdheuvel@home.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29751