Datum plaatsing: 07 november 2017

Weer toezichthouder Omgevingsdienst Brabant Noord aangevallen bij asbestsanering


Weer toezichthouder Omgevingsdienst Brabant Noord aangevallen bij asbestsanering


Regio ('s Hertogenbosch): Afgelopen week is een toezichthouder van de Omgevingsdienst Brabant Noord tijdens de controle van een asbestsanering fysiek aangevallen en bedreigd. Dit is het tweede incident met een toezichthouder in korte tijd. Tegen de aanvaller is aangifte gedaan van mishandeling en deze is later aangehouden door de politie. De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) accepteert dit soort gedrag tegen hun medewerkers niet.

Asbestsanering
Naar aanleiding van een ingediende sloopmelding heeft een toezichthouder asbest van de ODBN, ter controle, een bezoek gebracht aan het adres waar de sloop plaatsvond. Ter plaatse bleek tijdens de controle dat de werkzaamheden niet juist werden uitgevoerd. De toezichthouder is naar aanleiding daarvan het gesprek aangegaan met de aanwezige bij de sloop. Tijdens dit gesprek liepen de gemoederen flink op en dit eindigde in zowel verbaal als fysiek geweld tegen de toezichthouder van de ODBN. De toezichthouder heeft direct aangifte gedaan bij de politie. Die hebben vervolgens de aanvaller aangehouden.

Onacceptabel
ĎDit is het tweede incident met een medewerker van de ODBN in korte tijd, wij tolereren dit soort gedrag niet! Je mag het niet eens zijn met een beslissing van een medewerker van de omgevingsdienst maar dan dienen we dit wel op een normale manier op te lossen met elkaar. Medewerkers in overheidsdienst moeten op een veilige manier hun publieke taak uit kunnen voeren. Verbaal en fysiek geweld is daarbij onacceptabelí, aldus Jan Lenssen, directeur Omgevingsdienst Brabant Noord. Medewerkers van de omgevingsdienst worden jaarlijks opgeleid tijdens een speciale agressie training om met dit soort situaties om te gaan.

Omgevingsdienst Brabant Noord
De ODBN is een gemeenschappelijke regeling van 16 gemeenten en de Provincie Noord-Brabant. Vanuit kantoren in ís S-Hertogenbosch en Cuijk werken zoín 200 medewerkers dagelijks aan een schone en veilige leefomgeving. De ODBN voert taken uit op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving en geeft op deze terreinen advies en werkt aan innovatie en ontwikkeling. Meer informatie over de ODBN vindt u op www.odbn.nl.

(archieffoto ter illustratie)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19753