Datum plaatsing: 07 november 2017

Start bouw appartementengebouw 'De Wissel' in Rosmalen


Start bouw appartementengebouw 'De Wissel' in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De bouw van appartementengebouw 'De Wissel' in Rosmalen is officieel van start gegaan. Op dinsdag 7 november zetten de directeurs van wooncorporatie Woonveste en Hendriks Coppelmans Bouwgroep samen met huurder Chapeau Woonkringen Rosmalen de schop in de grond. Chapeau gunde deze eer aan de twee initiatiefnemers van het project, moeders Tilly van Uffelen en Elke Harleman. Hendriks Coppelmans ontwikkelde het plan in samenspraak met Woonveste. Het appartementengebouw wordt gebouwd op het braakliggende terrein tussen het NS-station Rosmalen en de Annenborch. De Wissel is een deelproject in het grote uitbreidingsplan De Hoef.

Woonvoorziening voor jongvolwassenen met autisme
Via Chapeau Woonkringen Rosmalen krijgen jonge volwassenen met autisme de kans om hier met begeleiding te wonen. Chapeau huurt het pand van wooncorporatie Woonveste uit Drunen. Woonveste vindt het belangrijk dat er goede woonplekken zijn voor kwetsbare mensen. Dit project voldoet aan deze duidelijke doelstelling van de sociale huursector.

In het gebouw komen 26 appartementen, verdeeld over 3 bouwlagen. Elke verdieping heeft n gemeenschappelijke leefruimte met een gezamenlijke keuken. De Rosmalense zorgverlener Buro3o voert de woonbegeleiding uit. Naar verwachting wordt het gebouw in het najaar van 2018 opgeleverd.
De Wissel wordt een energiezuinig gebouw. Zo heeft het een duurzaam verwarmingssysteem en is er geen gasaansluiting. Daarnaast is het gebouw goed gesoleerd om de warmtevraag te beperken.

Op de foto v.l.n.r. Eric van den Einden (directeur-bestuurder Woonveste), Elke Harleman (initiatiefnemer), Tilly van Uffelen (initiatiefnemer) en Bart Hendriks (algemeen directeur Hendriks Coppelmans) starten symbolisch de bouw van De Wissel.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15156