Datum plaatsing: 12 november 2017

Stille clubkrachten aan een rumoerige Rotarytafel


Stille clubkrachten aan een rumoerige Rotarytafel


Regio (Regionaal): Rotaryclub Horst aan de Maas bracht afgelopen weekend 65 stille krachten uit de Horster voetbalwereld bijeen. Niet de eerste elftalspelers deze keer, maar juist de mensen die jaar in jaar uit en in weer en wind actief zijn om het veld, de materialen, de gebouwen in goede conditie te houden en de vereniging goed te laten draaien. Het zijn de werkers die buiten de schijnwerpers hun onmisbare bijdrage leveren. En daar ook heel trots op zijn. Dat bleek in Herberg De Lindehoeve toen ze met elkaar aan de praat raakten.

De steunpilaren van de voetbalclubs
Natuurlijk gingen ook de sterke voetbalverhalen rond. Heel veel stille krachten waren in hun jonge jaren actieve voetballers. En nu ontmoetten ze diezelfde mannen (er was maar één vrouw) waar tegen ze eerder hadden gevoetbald. Veel wedstrijden zijn nog eens nagespeeld, maar ook bespraken ze hun zorgen met elkaar: zijn er straks nog wel mensen die voor een vereniging klaar willen staan? Ze hebben er een hard hoofd in. Mensen hebben tegenwoordig geen tijd meer, is de algemene mening.
Juist daarom nodigde de Rotaryclub deze stille krachten uit voor een gezellig avondje, met muziek, een biertje en een goed warm en koud buffet. Als anderen horen dat er nog steeds veel waardering is en ook veel plezier, zijn ze wellicht bereid om zich ook op die manier in te zetten. De voetbalverenigingen kunnen niet zonder en het is ook gewoon gezellig om met elkaar het veld in

Hart onder de riem
Het is onze bijdrage aan het stimuleren van vrijwilligerswerk voor verenigingen. En meer persoonlijk is het toch geweldig om te zien hoe mensen genieten van het contact met ‘collega’ vrijwilligers uit de voetbalwereld.


Stille clubkrachten aan een rumoerige Rotarytafel
Stille clubkrachten aan een rumoerige Rotarytafel
Stille clubkrachten aan een rumoerige Rotarytafel


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14951