Datum plaatsing: 12 november 2017

Plantdagen Levensbomenbosch


Plantdagen Levensbomenbosch


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De eerste plantdagen voor het levenbomenbos te Rosmalen zijn op zaterdag 18 en zaterdag 25 november a.s. Op deze twee plantdagen worden door burgers van onze stad 95 levensbomen aangeplant. Er kon worden gekozen uit vijf boomsoorten die volgens ontwerp verspreid over het terrein worden geplant.

De planters hebben de boom gekocht als een blijvende herinnering aan de geboorte van een kind, een dierbare herinnering aan een overledene of om een ander, memorabel moment in het leven van de planter te markeren door de aanplant van een levensboom. Steeds op weg naar een bos, een levensbomenbos, een herinneringsbos. Er is op het terrein ruimte voor 135 bomen. De derde en tevens laatste plantdag is gepland op zaterdag 17 maart 2018. Dan zullen de laatste 40 bomen worden geplant.

Het perceel van het levensbomenbos ligt ingeklemd tussen het Binckhorstpad en de achterzijde van de begraafplaats aan de Oude Baan. Het Binckhorst(fiets)pad loopt evenwijdig met het spoor Den Bosch-Oss. U treft onder aan dit bericht een situatieschets aan.

Komt u met de auto? Die kunt u kwijt op het adres Oude Baan-Oost 172, 5244 NG Rosmalen. Dat is de ingang van de begraafplaats. U loopt dan de begraafplaats op Ėsteeds rechtdoor- over het tegelpad, langs de begraafplaats tot het einde van het tegelpad. Links van de bank aldaar loopt een smal bospaadje naar het perceel van het Levensbomenbos. Komt u te voet of met de fiets dan kunt u ook vanaf het Binckhorstpad het terrein oplopen.

Als u vertrouwd bent met de locatie kunt u het terrein zelfs via een looppad vanaf de T.M. Kortenhorstlaan bereiken (weet dat het terrein nu nog een weide is). Trek stevige schoenen aan en wellicht een paraplu en regenkleding.

Gastheren en gastvrouwen van stichting Levensbomenbosch ontvangen de planters en de pers met koffie en thee en assisteren indien nodig bij het planten van de levensboom.

Inloop vanaf 11.00 uur en start van het programma om 11.30 uur met een drietal sprekers waaronder het raadslid van De Bossche Groenen, Judith Hendrickx en de wethouder van Groen, Jos van Son.

Start planten van de bomen om 11.45 uur. Wij schatten in dat het planten tot ongeveer 12.30 uur zal duren. Na afloop kan er onder het genot van een kop koffie of thee en voor de kinderen limonade, worden nagepraat. Sluiting 13.00 uur.

We hopen u op 18 of 25 november te mogen verwelkomen op de plantlocatie in Rosmalen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27582