Datum plaatsing: 13 november 2017 - Laatst gewijzigd: 13-11-2017 10:18:22

Muzikaal onthaal voor Sinterklaas op Sint Jansbolwerk


Muzikaal onthaal voor Sinterklaas op Sint Jansbolwerk


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Om het de nieuwe burgemeester niet al te moeilijk te maken bij zijn eerste publiekelijke optreden voor de vele Bossche kinderen van zijn gemeente, heeft Sinterklaas besloten dit jaar wederom aan te komen bij het Sint Jansbolwerk. Nadat hij om 12.00 uur veilig aan wal staat en de eerste handen heeft geschud zal zijn route te paard verder gaan naar de Markt, via de Visstraat en Hoge Steenweg. De Sint en zijn Pieten kijken nu al uit naar hun aankomst in ís-Hertogenbosch op zondag 19 november.

De Sint Janssingel is een ideale plek voor de boot van Sinterklaas om aan te meren en is uiteraard een mooie zichtlocatie voor de kinderen om de Sint en zijn Pieten te begroeten en toe te zingen. Een heus kinderkoor is al hard aan het repeteren om de aankomst muzikaal op te luisteren met welbekende Sinterklaasliedjes. Om de boot veilig en op tijd aan te laten meren, sturen we dit jaar een sloep met ĎZonnekinderení vooruit om de Sint te begeleiden. Deze groep jongens en meisjes worden door een schipper van de Kring Vrienden ís-Hertogenbosch naar de Diezebrug gevaren waar ze Sinterklaas voorleiden naar het Bolwerk.

Na ontvangst op de kade, zet de Sint vanaf half ťťn zijn bezoek aan onze stad voort. De vele muziekpieten, strooipieten, turnpieten en fleurige bloemenmeisjes zorgen voor een feestelijke route door de stad -plattegrond in deze krant- alwaar de Goedheiligman om 13.30 uur op de Markt arriveert. Hopelijk weet de nieuwe burgemeester wat hem te doen staat en dat hij de Sint op moet wachten op het bordes van het stadhuis, als dat maar goed gaat... De show van Kidz-DJ zou de burgemeester kunnen helpen, zijn feest- en dansmuziek zorgen er in ieder geval voor dat iedereen helemaal klaar is voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!

Programma bij het Sint Jansbolwerk

11.15 uur
Boot van Sinterklaas wordt vanaf de Diezebrug (de Dommel) voorgeleid door sloep met 'Zonnekinderen' naar Sint Jansbolwerk.

12.00 uur
Aanmeren van de boot bij het Sint Jansbolwerk: Sinterklaas zet voet aan wal.

12.30 uur
Vertrek van de feestelijke stoet naar de Markt, via de Visstraat en Hoge Steenweg.

Programma op de Markt/ bordes Stadhuis

12.30 uur
Meezingen, dansen, springen, alles mag en niets moet.... met Kidz-DJ!

13.30 uur
Aankomst Sinterklaas op de Markt. Officiele ontvangst door burgemeester Jack Mikkers.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 2.12930