Datum plaatsing: 12 november 2017

Leerlingen TBL nemen deel aan Juvenes Translatores.Oss (Oss): Op 23 november vindt de jaarlijkse vertaalwedstrijd, Juvenes Translatores, plaats. Deze wedstrijd wordt georganiseerd vanuit de Europese Commissie. Namens het TBL doen mee:
- Meerle Samuels en Daantje Vreeburg voor Duits
- Lisa Mrquez Kroeze en Imke van de Coevering voor Spaans
- Esra Broeksteeg en Lotte Peters voor Frans
Het TBL is een van de 26 Nederlandse scholen waarvan leerlingen mee mogen doen aan deze vertaalwedstrijd.
Juvenes Translatores is een jaarlijkse vertaalwedstrijd voor 17-jarige scholieren, die tegelijkertijd wordt gehouden in alle landen van de Europese Unie. Per land wordt slechts een beperkt aantal scholen geselecteerd. Dit jaar wordt de wedstrijd op 23 november van 10.00u-12.00u gehouden. Leerlingen die geboren zijn is in 2000 kunnen meedoen.
Deze vertaalwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om het leren van talen en het vertalen te promoten. Het Europese motto van "eenheid in verscheidenheid" betekent ook dat het goed is als mensen meer talen begrijpen dan alleen hun eigen moedertaal. Kennis van vreemde talen brengt mensen dichter bij elkaar en wekt begrip voor andere culturen. Talen zijn voor de leerlingen, de volwassenen van morgen, de sleutel om te studeren en te werken in heel Europa. De vraag naar vertalingen en vertalers blijft groeien in Europa. Europa wil taalstudenten daarop voorbereiden. Juvenes Translatores geeft jongeren inzicht in de vaardigheden die een goede vertaler moet hebben als tussenpersoon tussen verschillende talen.
In februari 2018 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is geworden per deelnemend land. De winnaars winnen een reis naar Brussel. De Nederlandse winnaar van de editie 2016 was TBL-leerling Caroline Smulders.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26199