Datum plaatsing: 13 november 2017

DDW een maatje te groot voor korfbalsters Pr.Irene


DDW een maatje te groot voor korfbalsters Pr.Irene


Nistelrode (Bernheze): Prinses Irene mocht zondag aanvangen tegen DDW in het Rabosporthuis in Reusel. Pas om 16.40 werd het startsein gegeven, en Prinses Irene liep eigenlijk continue achter de feiten aan. Waar DDW elke keer meerdere keren achter elkaar scoorde, kon Prinses Irene daar per keer maar n doelpunt tegenover zetten. Met een 4-10 achterstand werd de rust opgezocht. Na rust was er eenzelfde spelbeeld, en konden de Prinses Irene dames naar huis met een 19-8 nederlaag.

DDW schoot uit alle hoeken raak
Meteen in de eerste minuten liet DDW zien dat er niets te halen was voor de Prinses Irene meiden. DDW begon namelijk sterk, en pas na drie rake afstandschoten kon Prinses Irene wat terugdoen. Evy van den Akker haalde de nul van het scorebord af, door ook van ver raak te schieten. DDW bleef echter op dreef en schoot weer twee afstandschoten binnen. Maddy van Dijk deed dit voor Prinses Irene. Waar er hard gewerkt werd aan Prinses Irene kant, waren de afstandschoten van DDW gewoonweg niet te stoppen. De meiden van DDW leken goed om te kunnen gaan met de druk die hen gegeven werd, en schoten weer van afstand raak, en nogmaals van wat dichterbij. Laura van de Ven (foto) liet het daar niet bij zitten, en gaf weer een antwoord namens Prinses Irene. DDW wist daarna nog driemaal achter elkaar te scoren, en ook Laura van de Ven gooide opnieuw de bal door het gele mandje, waardoor er met een 4-10 stand gerust werd.

Prinses Irene bleef hard werken
De opening van de tweede helft was weer voor DDW met twee rake worpen. Hilde Pittens schoot van ver, en kon de vijfde voor Prinses Irene binnengooien. Daarna wist DDW de scores weer verder uit te bouwen, door viermaal achter elkaar te scoren. De Prinses Irene meiden hadden ondanks de achterstand nog steeds de koppen overeind staan en probeerden de schade te beperken. Gaby van Santvoort, net voor rust in het veld gekomen, won op fel- en snelheid een aantal goede duels. Evy van den Akker wist nog een strafworp binnen te gooien en Laura van de Ven schoot opnieuw van afstand raak. DDW scoorde echter nog mee en uiteindelijk werd het veld verlaten met een 8-19 stand op het scorebord.

Opstelling en scores:
Laura van de Ven (3), Evy van den Akker (2), Maddy van Dijk (1), Nora Schouten, Hilde Pittens (1), Linda van Tilburg, Sanne Pluk, Annelies Thijssen
Wisselspeelster:
Gaby van SantvoortUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14575