Datum plaatsing: 13 november 2017

Progressief Bernheze: Gekker kan niet


Progressief Bernheze: Gekker kan niet


Heesch (Bernheze): De begroting 2018 is door de gemeenteraad vastgesteld. Progressief Bernheze heeft niet ingestemd. Progressief Bernheze leverde voorstellen voor verbeteringen. Maar de meerderheid van de gemeenteraad had, op advies van het college, weinig oren naar ons verhaal. Het belangrijkste breekpunt voor Progressief Bernheze is de aangekondigde verbouwing van de publiekshal in het gemeentehuis. Maar liefst Ä160.000 willen college en gemeenteraad hieraan gaan uitgeven. Zijn er geen belangrijkere zaken in de dorpen waar dit geld beter aan te besteden is?

Bezuinigingen
De afgelopen jaren is er veel bezuinigd. Minder ambtenaren, minder onderhoud in de openbare ruimte, minder en lagere subsidies. Noodzakelijke herinrichtingen van straten en pleinen zijn uitgesteld zodat het nog jaren duurt voordat de dorpen voor voetgangers en fietsers veiliger worden. Progressief Bernheze erkende de noodzaak van bezuinigen maar had het anders gedaan.

Verbouwen
Te weinig privacy voor de klant is het meest gehoorde argument om de hal van het gemeentehuis te verbouwen. Absurd vindt Progressief Bernheze. Er zijn meer dan voldoende kamers in het gemeentehuis voor privacygevoelige gesprekken. Bovendien gaan ambtenaren en wethouders steeds vaker naar buiten voor het gesprek bij u aan de keukentafel. De bezetting in het gemeentehuis in Heesch gaat omlaag. Besturen is vooruitzien. Maar dit is het zwakke punt van het college en de gemeenteraad van Bernheze. De bestuurders in Bernheze bezuinigen op de uitgaven in de dorpen en de subsidies aan de verenigingen. De bestuurders kijken niet naar zichzelf en het gemeentehuis. De verbouwing van de hal is weggegooid geld.

Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl

Door Cent van den Berg, fractievoorzitter

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17495