Datum plaatsing: 06 december 2017 - Laatst gewijzigd: 05-12-2017 11:27:58

Nuland maakt zich op voor groots lichtjesfestijn


Nuland maakt zich op voor groots lichtjesfestijn


Nuland ('s Hertogenbosch): Nuland gaat op 9 december baden in het licht. Dan vindt de tweede editie van Nuland Verlicht plaats. Vanaf 17.30 uur trekt de verlichte optocht door de Nulandse straten. Als de stoet zcih in beweging zet en de kerkklokken luiden gaat ook het hele dorp de verlichting ontsteken. Zo zal Nuland verlicht zijn als nooit te voren.

Niet alleen de chauffeurs die gaan deelnemen zijn al hartstikke druk in de weer met het verlichten van hun voertuigen. Ook in menig Nulands gezin worden de voorbereiding voor een echt lichtfeest al getroffen. De eerste kerstverlichting is al in de bomen gehangen om op 9 december goed verlicht voor de dag te komen.

Verlichte stoet
Vorige jaar trok in de kerstperiode voor het eerst een prachtig verlichte stoet door Nuland. Onder de noemer Nuland Verlicht trokken kleurrijk versierde trucks en tractoren door de straten met op de bijrijdersstoel de Flierefluiters. De organisatie hoopt dit jaar nog meer voertuigen te mogen begroeten en is er van overtuigd dat de deelnemers nog meer hun best zullen doen hun voertuigen bijzonder te verlichten. Naast trucks en tractoren staat deelname dit jaar ook open voor alle andere voertuigen zolang ze maar verlicht zijn. Denk hierbij aan vrachtauto’s, tractoren, oldtimers, (getunede auto’s), motoren en trikes. Inschrijven is nog mogelijk tot 30 november via www.nulandverlicht.nl. Als passagiers zijn dit jaar de beperkte kinderen van ‘Ons Plekske’ (Vinkel) en ‘Slowcare’ (Oss) uitgenodigd.

Aangepaste route
De route is aangepast aan de grote belangstelling maar blijft binnen de Nulandse dorpsgrens. Vanaf het Kerkplein gaat het via Kerkstraat, Kloosterstraat, IJzerkampen, Zomerdijk, Zandstraat, Pelgrimsehoeve, Pelgrimstraat, Schoolstraat, Zandstraat (Kerstmarkt), Dorpstraat, Heiweg, Duyn en Daelseweg, Raadhuisstraat, Dorpstraat (Kerstmarkt), Prins Bernhardsplein, Kerkstraat, Duinbergenstraat en Nieuwe Putstraat weer terug naar het Kerkplein.

Heel Nuland verlicht
‘Nuland, daar is het te doen’ is de term waarmee het dorp zich profileert. Op 9 december is dat zeker het geval. Deze dag is de jaarlijkse kerstmarkt en de verlichte optocht. Om Nuland Verlicht extra invulling te geven worden bewoners langs de route en elders in Nuland opgeroepen het initiatief te ondersteunen door sfeerverlichting te laten branden. Als alles meezit wordt het dorp verlicht door duizenden lichtjes groot en klein.
Kinderen kunnen vanaf een uur of 16.30 terecht bij Villa Maasdonk waar zij een ‘’Verlichte’’ verrassing kunnen ophalen bij de kerstman en ouders kunnen terecht bij Kerkzicht. Daar zal muziek en een drankje aanwezig zijn zodat we met zijn alle vol goede moed kunnen beginnen aan de tweede editie!

Snollebollekes
Ook de supergezellige feestavond krijgt een vervolg. De beperkte kinderen van ‘Ons Plekske’ (Vinkel) en ‘Slowcare’ (Oss) zijn er eregasten. De feestavond begint direct na afloop van de optocht, rond om 20.30 uur. Er is muziek van feest-daajey Danny M en er zijn bijzondere artiesten gecontrateerd. Zo is er een optreden van de bekende nederlandstalig zanger Raymon Hermans en als klap op de vuurpijl komt ook Snollebollekes naar Nuland. Kaarten zijn te koop bij Kerkzicht Nuland, Dirks Frituren en AH Nuland. Een kaartje kost €10,-
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29188