Datum plaatsing: 08 december 2017

Lezing Govert Schilling over Zwaartekrachten


Lezing Govert Schilling over Zwaartekrachten


Heesch (Bernheze): Wetenschapsjournalist Govert Schilling houdt woensdag 13 december twee lezingen over de meting van zwaartekrachtgolven en waarom iedereen hier zo opgewonden over is. De eerste lezing is om 16.30 uur in Bibliotheek Oss en speciaal bedoeld voor kinderen van de basisschool. De tweede lezing is voor volwassenen en is om 20.15 uur in De Pas in Heesch.

Govert Schilling schrijft op een aanstekelijke en toegankelijke manier over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en publiceerde tientallen boeken. Onlangs verscheen van zijn hand het boek Deining in de ruimtetijd. Hierin geeft hij een compleet overzicht van het onderzoek naar zwaartekrachtgolven. Deze trillingen die veroorzaakt worden door de botsing van twee zwarte gaten werden honderd jaar geleden al door Albert Einstein voorspeld, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Dit wordt gezien als een mijlpaal in de natuurkunde.
Kaarten voor de kinderlezing in Oss zijn 3 euro en zijn hier online te koop en aan de balie van alle bibliotheken. Kaarten voor de lezing in Heesch zijn 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7 euro voor niet-leden: voor kaarten: Kaarten lezingUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26743