Datum plaatsing: 28 november 2017

Nog vijf jaar wachten op beter fietspad KennedybaanLithoijen (Oss): De Kennedybaan tussen Lithoijen en Oss krijgt pas over vijf jaar in 2022 bredere fietspaden. De dorpsraad in Lith kreeg onlangs te horen dat de provincie niet eerder dan 2022 aan de slag gaat met de fietspaden ondanks pogingen van de Osse politiek en inwoners om de aanleg te versnellen.

Carola Wilkens uit Lith gaat stug verder met haar actie voor een veiliger fietspad van Lith naar Oss. In augustus 2015 al lanceerde ze de Facebookpagina ‘Gevraagd; Fietspad langs de Kennedybaan in Oss’. Daar kreeg Wilkens bijval van honderden mensen. Ouders van schoolgaande jeugd uit de omliggende dorpen maken zich ernstig zorgen over het te smalle fietspad. Ze zien graag dat de fietspaden breed worden doorgetrokken van de nieuwe rotonde bij Lithoijen tot aan Oss en hebben daarom hulp gevraagd bij de provincie. Op de smalle betonplaten vinden regelmatig valpartijen plaats. Vanaf januari 2014 trekken inwoners al aan de bel. Maar de provincie, die erover gaat, schuift verbreding van de fietspaden voor zich uit.
De provincie blijkt tot nu toe onvermurwbaar. Ook op voorstellen vanuit de Osse politiek om de opknapbeurt voor te financieren of de hele weg desnoods over te nemen wordt niet ingegaan. De werkvoorbereiding begint met een planstudie in 2017. De kans is groot dat voor het updaten van de weg en bredere fietspaden meer grond nodig is. De provincie zal die dan ook nog eerst aan moeten kopen voor er überhaupt een spade in de grond kan.
Carola Wilkens roept nu alle gebruikers op voorvallen bij haar te melden “De gemeente Oss wil graag cijfers die aantonen dat het van belang is om eerder aan dit bredere fietspad te beginnen. Daarom roep ik iedereen op om ongelukken of bijna-ongelukken bij mij te melden om zo het proces te versnellen. Dit bredere fietspad moet er zo snel mogelijk komen!”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16937