Datum plaatsing: 28 november 2017

Het Lekkere Worstenbroodje echt lokaal kwaliteitsproduct


Het Lekkere Worstenbroodje echt lokaal kwaliteitsproduct


Lith (Oss): Het worstenbroodje hoort bij ons Brabanders. Ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Traditioneel werd het vooral gegeten tijdens kerstmis (met name na de nachtmis) en carnaval. In maart 2016 werd het Brabants worstenbroodje door UNESCO opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed. Worstenbroodjes zijn er te kust en te keur. Maar in Lith maken William & Reny Verhallen een écht ambachtelijk worstenbroodje dat bovenal héél lekker is.

In augustus 2016 zijn William en Reny begonnen met het vervaardigen van worstenbroodjes volgens eigen recept. Waarna ze in oktober officieel zijn gestart met hun hobbyzaak, zoals ze het zelf noemen, Het Lekkere Worstenbroodje. Sindsdien is het lekkere worstenbroodje uit Lith een fenomeen geworden. Niet alleen in eigen dorp maar in de hele regio. Wat maakt hun worstenbroodje toch zo lekker? “Om te beginnen de worst” lacht William “Deze wordt speciaal voor ons gemaakt door slagerij Ebergen en bestaat uit kwaliteitsgehakt waarbij, op onze aanwijzing, kruiden en dergelijke worden toegevoegd.”. Reny werkt al vele jaren in een bakkerij en heeft die ervaring benut om ook het omhulsel te perfectioneren. De combinatie van het kwaliteitsgehakt met onze huisgemaakte deeg vormt dan ook samen ons “Lekkere Worstenbroodje” legt Reny uit.
Alles wordt vervaardigd in de eigen bakkerij. Die werd gerealiseerd in de dubbele garagebox aan de Zeuven Wilgenstraat achter het woonhuis van William en Reny. Daar worden inmiddels naast het lekkere worstenbroodje nog meer producten gemaakt. “De voorbije periode hebben we geëxperimenteerd met nieuwe broodjes om ons assortiment te verbreden. Maar we willen alleen die broodjes die we ook echt een eigen draai kunnen geven” aldus William. Een frikandelbroodje werd het daarom niet “Dat werd een frikandelbroodje wat je ook elders kunt kopen, het was gewoon niet onderscheidend genoeg” vult Reny aan.
Het Lekkere Uienbroodje en het Lekkere Pizzabroodje haalde het wel. Wie ze proeft snapt meteen waarom. William en Reny hebben er echt iets bijzonders van gemaakt. Het Lekkere Uienbroodje is een broodje dat rijkelijk is belegd met ui, tomaat, spekjes, kaas, ananas.
Het Lekkere Pizzabroodje is een broodje besmeerd met een overheerlijke pizzasaus en rijkelijk belegd met een pittige Spaanse worst en bestrooid met geraspte kaas.
Naast dat u gewoon binnen kunt lopen voor de broodjes, is het ook mogelijk deze vooraf telefonisch te bestellen of via de website www.hetlekkereworstenbroodje.nl, waarbij tevens de mogelijkheid wordt geboden om via Ideal te betalen.
De broodjes kunnen afgehaald of bezorgd worden. Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 15.30 en 17.30 uur, of als het “groene bordje” voor het raam hangt, binnenlopen voor de broodjes, die op voorraad in de diepvries liggen. Op zaterdag hanteren William en Reny een vrije inloop tussen 09.00uur en 17.00uur. Indien het bordje achter het raam op groen staat zijn ze aanwezig. Het adres is: Meester van Coothstraat 9A, te Lith, waarbij de bakkerij bereikbaar is aan de achterzijde aan de Zeuven Wilgenstraat. Bezorgen van de broodjes kan gratis in Lith, Lithoijen en Maren Kessel en vanaf 50 stuks ook in Oijen, Teeffelen, Oss en ’t Wild. Ook warm bezorgen kan, een leuk idee voor feest of partij. Bel of mail en vraag naar de mogelijkheden!

illiam & Reny Verhallen | Meester van Coothstraat 9a | Lith
0412 – 856131 | www.hetlekkereworstenbroodje.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16428