Datum plaatsing: 29 november 2017

Schoenendoosactie Geffen voor opvanghuis straatjongens van Melissa Kreps


Schoenendoosactie Geffen voor opvanghuis straatjongens van Melissa Kreps


Geffen (Oss): Het Sinterklaasfeest is het feest van geschenken krijgen, maar ook geven! Daarom houden we in onze parochie weer een schoenendoosactie en vragen kinderen en volwassenen om iets te geven aan kinderen die niet zoveel spullen hebben dan wij! Op zondag 3 december houden we, in de viering van 09.30 uur weer onze jaarlijkse Schoenendoosactie voor Stichting BeHoCa, het opvanghuis voor straatjongens van Melissa Kreps.

Je mag een leuk versierde (schoenen)doos vullen met (school)spulletjes voor jongens. In de doos mogen bijvoorbeeld boxershorts, t-shirts en korte broeken maat 116 t/m S, ballonnen, slingers, waterballonnen, stickers, pritt-stiften, verf, kwasten, schmink, scooby doo, loom, riemen, scharen, auto’s, kaartspellen, tandenborstels, pleisters, kerstspullen en deodorant. Géén snoepgoed of etenswaren en géén kapotte of onvolledige spullen en Geen batterijspeelgoed.
Breng de doos mee naar de Sinterklaasviering, die gehouden wordt op: zondag 3 december 2017 om 09.30 uur in de Geffense kerk. Er is ook een extra collecte voor de BeHoCa. De dozen worden in ontvangst genomen door familieleden van Melissa Kreps. Mocht u niet in de gelegenheid zijn, de viering bij te wonen, dan mag u de doos ook afgeven bij de ouders van Melissa, De Rosmolen 24, Geffen. De ingezamelde spullen worden regelmatig door familie en vrienden in delen mee naar Kenia genomen. De lijnen zijn dus kort en alles komt aan!
Melissa vertelt over het goede doel: Stichting BeHoCa zet zich in voor de straatjongens van Kenia. Straatjongens zijn kinderen die op straat leven. Veel van deze kinderen zijn thuis weggelopen omdat de ouders ze mishandelen, ze thuis geen geld en/of eten hebben of omdat de ouders zijn overleden.
De jongens zijn opzoek naar hulp en een toekomst. Wij proberen zoveel mogelijk jongens te helpen en op te nemen in ons tehuis.
‘The love of a family is life’s greatest blessing’. Zo begon onze laatste nieuwsbrief. ‘De liefde van een gezin is de grootste zegen van het leven’.
Momenteel bestaat mijn Keniaanse gezin uit 23 jongens. 21 jongens wonen in ons huis en 2 van onze jongens zijn terug geplaatst bij familie, maar die ondersteunen wij nog middels het aanbieden van scholing. Het rehabiliteren, “heropvoeden” van straatkinderen is niet altijd even gemakkelijk. Ze zijn veelal het vertrouwen in volwassenen verloren. Het is een onwijs langdurig en intensief proces, maar zodra ze je vertrouwen kun je heel veel met ze bereiken.
Deze jongens hebben motivatie nodig en het besef dat er iemand om hen geeft en hen helpt. Ze zijn ontzettend getalenteerd, creatief en vooral leergierig. Mijn jongens doen het zo goed op school en ze gaan heel erg graag naar school. We hebben 5 nieuwe jongens die voor het eerst in januari naar school gaan en ze kunnen niet wachten!
Het belangrijkste wat wij hen kunnen bieden is een plek waar ze zich veilig voelen en waar ze het gevoel hebben dat ze ergens deel vanuit maken. Ook zij zien elkaar als gezin en zo leven we ook. De jongens zitten bij scouting en voetballen graag. Ze helpen in huis met de kippenfarm en het verzorgen van de andere dieren. Ze werken in de groentetuin en helpen het huis schoon te maken. Zo gaat het ook in een gewoon gezin. Een gezin waar ik onwijs trots op ben en ik ben blij om daar deel van uit te mogen maken. En dit allemaal mede dankzij onze sponoren, statiegelddonaties bij de Geffense Jumbo, alle extra acties, markten zoals Effe noar Geffe, kledingdonaties en noem maar op.
Ik dank iedereen ontzettend voor alle hulp, inzet en donaties.
De flessenbonnen actie loopt ook nog steeds goed en biedt onze jongens per maand gemiddeld zo’n 75 kilo rijst. Mede dankzij uw hulp kunnen wij dit project grotendeels draaiende houden, deze jongens ondersteunen en hen soms even wat extra verwennen door middel van acties zoals deze. Onze dank! Of op zijn Keniaans ... Asante Sana!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27479