Datum plaatsing: 30 november 2017

Finale voor spectaculair jubileumjaar Soos Satisfaction


Finale voor spectaculair jubileumjaar Soos Satisfaction


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Satisfaction Rosmalen, al vijftig jaar bekend als organisator van evenementen voor de Rosmalense samenleving, sluit het jubileumjaar 2017 af met een optreden van de Do You Remember Band met een aantal bevriende vocalisten. Café Bottles is op 9 december de hotspot voor iedereen die wil genieten van een lekker avondje muziek. Marya Hubers en Leander Pennings, beiden als bestuurder heel actief voor Satisfaction, kijken terug op de manier waarop vorm is gegeven aan het gouden jubileum.

door Herman van Dinther

Jaarlijks organiseert Satisfaction gemiddeld een vijftal heel uiteenlopende evenementen. Leander: “Maar natuurlijk wilden we aan deze mijlpaal extra aandacht besteden door ook extra dingen te doen. Dat begon al in december vorig jaar toen we het Satisfaction House konden openen. Op de plek waar vroeger de Rabobank stond vonden we een tijdje onderdak in het huidige winkelpand. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.”
Marya: “We stonden er zelf toch wel een beetje verbaasd over hoeveel belangstelling er was voor de overzichtstentoonstelling en de live optredens van diverse artiesten. We hebben vele honderden mensen over de vloer gehad, vooral mensen die aan de hand van foto’s hun hart konden ophalen en ervaringen en herinneringen deelden. Dankzij de medewerking van de horeca aan De Driesprong konden we de bezoekers heel gastvrij ontvangen met hapjes en drankjes. Het zoveelste bewijs dat samenwerking loont en veel voldoening geeft. Een heel gemoedelijk en vooral gezellig startschot voor een jaar vol evenementen.”
Leander : “De finish van het Satisfaction feest vullen we weer in met het Satisfaction House maar met een ander karakter en een andere locatie. Samen met Michael van Heugten van Bottles hebben we een mooi concept uitgewerkt. Zo wordt ook het terras overkapt zodat we extra ruimte hebben om de bezoekers plaats te kunnen bieden.”

Rode draad
Het slotstuk van vijftig jaar Satisfaction kent als rode draad het repertoire van evenzoveel jaren. Daarbij wordt geput uit de optredens van de drie voorgaande Do You Remember concerten, de avond Remember Albert West en de Welcome to Satisfaction avonden. Leander: “De vijfmansformatie die op 9 december onze gast is speelt niet alleen eigen repertoire maar begeleidt ook vocalisten die we voor deze avond hebben weten te strikken. De meeste bezoekers herkennen ongetwijfeld Marieke van der Plas, Malu Koning, Berry van Creij, Josine en Ad Westelaken, Louise van der Togt, Jan Kroon en Tony Bodar. Dat belooft dus een heerlijke en afwisselende avond te worden in Bottles die begint om 20.00 uur en gratis toegankelijk is.
Samenwerking is binnen Satisfaction het sleutelwoord
voor Marya en Leander

Spannend
Het jaar 2017 was best spannend voor de mensen achter Satisfaction. Niet alleen de vertrouwde evenementen passeerden de revue maar ook nieuwe concepten werden toevoegd. Marya: “Als we over onze schouder kijken zien we toch best wel een flinke lijst met activiteiten.

•Satisfaction House , eind december 2016/begin januari 2017
•Welcome to Satisfaction , zaterdag 14 januari
•Reutemeteutrit , zondag 19 februari
•Oprichtersavond , zaterdag 11 maart
•Remember Albert West , zaterdag 1 april
•FietsENmenu , zaterdag 10 juni
•Proef Rosmalen , 24 en 25 juni
•Dansen Op Vinyl , 19 en 20 augustus
•Satisfaction Popquiz , 6 oktober
•Satisfaction House Live @ Bottles , 9 december

Toch een tiental gebeurtenissen waar we een heel groot publiek mee hebben kunnen bereiken. Activiteiten ook waarbij we in een aantal gevallen heel fijn hebben kunnen samenwerken met anderen. Dat gold zeker bij het Satisfaction House, bij de Reutemeteutrit, bij Remember Albert West, bij Proef Rosmalen, bij Dansen op Vinyl en bij de Popquiz. In feite hebben we bij alle ‘nieuwe’ activiteiten de samenwerking gezocht en gevonden. Heel hartverwarmend waren de positieve reacties toen we begonnen met de opzet van Proef Rosmalen. In een mum van tijd hadden we ruim dertig enthousiaste deelnemende ondernemers. We onderzoeken nog de mogelijkheid voor een herhaling in 2018. Dat geldt ook voor Dansen op Vinyl dat we samen met Hevo hebben uitgevoerd. Die activiteit was echt een schot in de roos.”

Medewerkers welkom
Leander: “We zijn al vijftig jaar springlevend en dat houden we zo. We zijn steeds bezig met nieuwe ideeën en kunnen daar trouwens ook nog wel mensen bij gebruiken. Er zitten vaak heel wat uurtjes in het organiseren en het is dan best fijn om taken wat te verdelen. Het fijne is dat we werken met werkgroepjes dus het is niet zo dat iedereen bij alle activiteiten betrokken hoeft te zijn. Voorop staat dat je het leuk vindt om iets mee te organiseren. Als je zin en interesse hebt neem gerust contact op via info@satisfactionrosmalen.nl . Vrijwilligers worden bij ons niet in het diepe gegooid, Marya houdt zich binnen ons bestuur onder andere bezig met coaching van nieuwe medewerkers, dus dat zit wel goed.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12294