Datum plaatsing: 01 december 2017

Informatiemiddag Buurttuin PiekenhoefBerghem (Oss): Zaterdag 9 december organiseert Buurttuin Piekenhoef een informatiemiddag voor alle wijkbewoners van de Piekenhoef op de beoogde locatie aan de Landbouwlaan in Berghem. Bewoners kunnen zich laten informeren over de buurttuin en inschrijven voor deelname. De buurttuin hoopt op veel deelnemers zodat mensen in de wijk elkaar beter leren kennen.

De projectgroep Buurttuin Piekenhoef is een jaar geleden ontstaan met als doel de wijk te vergroenen en een ontmoetingsplek te creŽren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente Oss heeft enthousiast op dit initiatief gereageerd en het grasveld tussen het honden uitlaatterrein en het appartementencomplex aan de Landbouwlaan toegewezen als mogelijke buurttuin.

De buurttuin is bedoeld voor alle bewoners van de wijk Piekenhoef, jong en oud. Deelnemers kunnen een stukje grond bewerken en mensen die slecht ter been zijn kunnen in verhoogde bakken tuinieren. De buurttuin is van plan gezamenlijke activiteiten te organiseren, zoals een maandelijks koffiemoment, waarbij iedereen mag aansluiten.

Leden van de projectgroep zijn recent de wijk ingegaan om alle direct omwonenden persoonlijk over de buurttuin te informeren en te enthousiasmeren voor deelname. De informatiemiddag biedt nu gelegenheid aan de hele wijk Piekenhoef vragen te stellen of in te schrijven. IdeeŽn omtrent de inrichting van de buurttuin kunnen uitgewisseld worden en direct omwonenden die vragen hebben zijn met name uitgenodigd langs te komen.

De projectgroep heeft zich de afgelopen tijd gebogen over een voorlopig ontwerp van de buurttuin en deze zal tijdens de informatiemiddag gepresenteerd worden onder het genot van een kopje koffie of thee. Alle geÔnteresseerden zijn van harte welkom tussen 13.30 en 15.30 uur op de beoogde locatie aan de Landbouwlaan in Berghem.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30081